Witam . Zarejestrowałem się na tym forum żeby poprosić was o kilka rad bo sam już nie mam siły ani nerwów do tego . Chciałbym z budynku A wysłać sygnał do budynku B w którym Acces Point ma wzmocnić sygnał i rozsyłać go po domu B, ponieważ w domu B nie mam możliwości założenia internetu kablowego . Liczę na waszą pomoc . Więc po kolei:
W budynku A jest router NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router + Orange Freedom 10mb/s na bazie neostrady
W budynku B (niecałe 100m. bez jakichkolwiek przeszkód) mam Acces Pointa TP-LINK TL-WA701ND
W TL-LINKU próbowałem ustawiać różne tryby pracy takie jak Reapeter czy Acces Point, na trybie Reapeter wzmocnił mi się sygnał do 5 kresek na 5, wszystko fajnie, git ale jak się połączę to wyświetla mi "Brak dostępu do internetu" . Poczytałem trochę i wyczytałem, że ten AP w trybie Reapeter podobno tylko odbiera i wzmacnia sygnał i może go jedynie przekazać kablowo do routera a ten dopiero będzie udostępniał internet po domu . Mam taki router (kiedyś miałem radiówkę i dostałem 2 routery, jeden odbierał sygnał, przekazywał go kablowo do drugiego a ten rozsyłał po domu i hulało aż miło), takie małe gówienko zwane WLAN 11g Router
No i oczywiście tutaj zaczynają się schody, nie mam pojęcia jak to wszystko zrobić i skonfigurować . Przegooglowałem już chyba cały internet ...
P.S Router z ADSL w budynku A ma 2 antenki, na balkonie budynku B sygnał jest dobry i net chodzi normalnie, w domu natomiast już nie .
W budynku B Acces point ma antenę dookólną 9dBi, ten mały routerek ma zwykłą bodajże 3dBi (w radiówce ładnie zasięg łapało)
Czekam na jakieś rady i wskazówki, w razie potrzeby proszę pytać, udzielę więcej informacji .
Rozsyłanie sieci WIFI z domu A do B
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Rozsyłanie sieci WIFI z domu A do B
Czyżby neostrada?konrad130 pisze:Router z ADSL
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Napisałem, że Orange Freedom na bazie neostrady (zmienne IP, sieć kablowa ale umowa z orange)wojteks pisze:Czyżby neostrada?
P.S Napisałem to tutaj bo nie wiem gdzie, w razie potrzeby proszę przesunąć, zależy mi na tym bardzo .
Ostatnio zmieniony 2011-11-26, 20:20 przez konrad130, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Regulamin nie pozwala na podział poza lokal, temat zamykam.konrad130 pisze: Orange Freedom
Nie pomagam na PW!