Przejście z Orange Free na CDMA

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raven18
Specjalista bezprzewodowy-junior

Przejście z Orange Free na CDMA

Post autor: raven18 »

Witam
Przedłużenie umowy zostało podpisane niecały rok temu, Orange Free 60 (chyba? hmm, nie ma to w sumie znaczenia, 4 giga limitu) po rabacie płatne 32zł. Teraz chciałbym (właściwe to kolega, mniejsza z tym) łączyć się z netem poprzez CDMA, gdyż w technologii GSM bida z nędzą - kilkanaście kilo - gdzie CDMA 50-100kB/s. Wymieniłem kartę na dualną, dokupiłem router MV410 i jak się okazuje net nie działa. Ok, do salonu (partnerskiego niestety) tam info że nic nie wiedzą. Tel na *800, pierwszy - nie ma możliwości odpalenia cdma, nawet zwiększenie abo nic nie da, drugi - cdma w tejże okolicy nie działa i nie będzie działać :]
Pytam co teraz, rzeczywiście nie ma możliwości? Ten drugi tel pomijam gdyż to kompletna bzdura.
centrix23
Stały użytkownik forum

Re: Przejście z Orange Free na CDMA

Post autor: centrix23 »

1. Sprawdź, czy modem działa prawidłowo na innej karcie i na odwrót, żeby wykluczyć jego (jej) uszkodzenie. Spotkałem się ostatnio z takim przypadkiem.
2. Sprawdź w BOK czy profil CDMA masz aktywny.
Pozdrawiam :cfaniak:
Awatar użytkownika
raven18
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Przejście z Orange Free na CDMA

Post autor: raven18 »

Modem sprawdzony (inna karta), działa, karta sprawdzona również, na dwóch modemach tak samo nie działa. Pozostaje pkt drugi.
ODPOWIEDZ