Witam mam internet orange free z modemem CDMA I problem mam z szybkością pobierania plików Otóż prędkość internetu jak sprawdzam wynosi od 2.60 mb/s w dzień a w nocy ponad 2.70 mb/s max prędkość CDMA to 3,1mb/s wcześniej taką prędkość osiągałem gdy miałem internet orange freedom pro z limitem 3 gb ale przy tamtym ruterze były 2 masywniejsze anteny przy ADU 770WA mam tylko 1 i to taki patyczek Problem z tym że prędkość na tym ADU mam 2,60mb/s a ściąga mi po 180kb/s powinno lecieć ponad 200kb/s na starym internecie orange freedom pro leciało mi po 360 kb/s co dawało całe 3.1 mb/s ale powtarzam tam były masywniejsze anteny Obydwa modemy korzystają z CDMA (450Hz) i nie mogę przełożyć karty z modemu adu 770WA - którego teraz używam do tego rutera z orange freedom (axess mv 410).

Tą antenę co dostałem z ADU w zestawie zauważyłem że ona nie zwiększa sygnału, tylko jest tak że jak odepnę tą antenę to sygnał skacze od 180kb/s do 100kb/s (pobieranie pliku) gdy podepnę antenkę to skacze od 180kb/s do 170kb/s

został mi ostatni miesiąc orange freedom pro bo orange free wiozłem przed końcem umowy

i jak chce porównać to tam leci po ponad 300kb/s a tu tylko 180kb/s. Jak sprawdzam prędkość w ADU 770WA ( w programie ) pisze maksymalna prędkość ok 3 mb a aktualna 1,7/1,8 mb/s

(
Czy kupienie anteny CDMA - tej większej w cenach 100 / 200 zł załatwi sprawę ?
Nadajnik CDMA mam 700/900 metrów od domu i mieszkam na wsi