Podłączanie linii tp.

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Avantu
Użytkownik forum

Podłączanie linii tp.

Post autor: Avantu »

Witam! W moim domu nie mam linii tp a przez co internetu. TP twierdzi że nie mam możliwości aby internet był. Teraz używam radiówkę i jakoś chodzi ale pingi są strasznie niestabilne. Miałem plan aby dogadać się z właścicielem budynku obok (zaledwie kilkanaście metrów), aby podłączyć linie od nich, bo z tego co wiem posiadają budkę TP, a jak nie to linie tak czy siak mają. Jaki kabel się tam podłącza i w co musiałbym się zaopatrzyć? Bo jak bym sobie podciągnął pod dom, i podłączył linię to nie ma szans aby TP nie włączyło internetu. Jakie koszty by się z tym wiązały? Do tego budynku jest na prawdę nie daleko, nawet linia prądu na słupie co stoi na mojej działce jest rozdzielona do tego budynku.
Ostatnio zmieniony 2011-12-04, 19:06 przez Avantu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Podłączanie linii tp.

Post autor: Patryk »

Po raz 15002900 razy było to wałkowane - telefon to nie przyłącze energetyczne !
Nie ma możliwości podpiąć się "od kogoś" (z resztą prąd też się podłącza z określonego w warunkach miejsca, szczególnie gdy chodzi o większe moce, ale chodzi o zasadę - energię teoretycznie możesz sobie współdzielić z sąsiadem, telefonu już nie za bardzo ) - no chyba że chcesz mieć klon tej budki telefonicznej w domu :rotfl:
Avantu
Użytkownik forum

No a jeżeli mają tą budkę co można podpiąć kilka linii?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

A jestes pewien ze maja wolne?

Zadzwon do tepsy i zapytaj, czy cie podlacza, jak pociagniesz kabel na swoj koszt.
Nie pomagam na PW.
Avantu
Użytkownik forum

Nie jestem pewny, tak zakładam. Ale z pewnych źródeł wiem, że co najmniej 2 domki na osiedlu mają internet z TP, prawdopodobnie ciągnęli na swój koszt, nie wiem skąd, a nie zbyt ich lubię więc się nie dowiem.
ODPOWIEDZ