usim LTE a PlusOnline

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FileNotFound
Początkujący użytkownik forum

usim LTE a PlusOnline

Post autor: FileNotFound »

Witam,

Mam pytanie, czy ktoś z szanownego grona grupowiczów wie jak się zalogować do Plus Online mając usim LTE. Na karcie z której wyłamałem USIM w miejscu numeru telefonu mam tylko 9 kreseczek :zdziwko: Co w takim wypadku wpisać w oknie logowania jako numer telefonu? Tak, wiem, modem musi pracować w 3G, żebym otrzymał SMS z kodem sesji ale zanim kod, skąd wziąć numer telefonu? :D
oops.. File Not Found
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: usim LTE a PlusOnline

Post autor: krystianb »

FileNotFound pisze:skąd wziąć numer telefonu?
Z umowy, na żadnych kartach przy podpisywaniu umowy nie ma numeru telefonu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
FileNotFound
Początkujący użytkownik forum

Re: usim LTE a PlusOnline

Post autor: FileNotFound »

Ale facepalm :D Rzeczywiście. Zasugerowałem się prepaidami. A zasugerowałem się, bo w aneksie wpisali mi numer z poprzedniego SIMa jednocześnie mówiąc, że przestaje być aktywny. Numer przepisali na ten USIM? Pytanie zadałem, bo wczoraj podając ten stary numer, dostawałem smsa z kodem sesji a dziś czekaj tatka latka. Jakby modem nie wiedział, że ten stary numer to jego numer.

update: heh, to Plus coś mieszał. W ciągu jednej chwili przyleciały wszystkie zaległe smsy z hasłami sesji. Już działa. Szkoda, że nie działała mi głowa, gdy szukałem numeru na karcie jakby to był prepaid :D
oops.. File Not Found
ODPOWIEDZ