Witajcie,
Musiałem sięgnąć do Internetu gdyż dla mnie czas w komórka zatrzymał się na erze sms / mms, no może jakieś początki wi fi i BT.
Potrzebuję porady i wskazania który telefon wybrać aby spełnić opisane w temacie oczekiwania.
Telefon ma być na potrzeby mikroprzedsiębiorstwa.
Chciałbym mieć możliwość zainstalowania na tym telefonie SKYPE.
Dodatkowo chciałbym móc go podłączyć do komputera i korzystać z internetu na laptopie.
Doradzicie, który wybrać a który się w ogóle nie nadaje?
Oferta z której mogę wybrać to:
NOKIA C6-00
Lg e 9000 Swift 7
Thc desire z
x-peria s
thc desire s
nokia c7-00
Samsung galaxy s
Samsung galaxy ace
Mam nadzieję, że wszystkie modele wypisałem prawidłowo (oferta telefonów sieci play).
Z góry dzięki za każdy przejaw pomocy.
Andrzej
Zakup komórki w play (pod skype i jako modem do PC)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Zakup komórki w play (pod skype i jako modem do PC)
Zastanów się czy lubisz telefony dotykowe,bo to jest wielka wada coś robić np. jedną ręka a nie jak w starej poczciwej nokii e52.
Kup sobie takową na wolnym rynku nowa a wtedy będziesz mieć więcej minut i internetu w abonamencie.
Jeśli nie jesteś kierowcą jak ja to nie będzie ci przeszkadzać dotykowy ekran,a aplikacje i inne rzeczy które opisałeś to możesz zawsze wgrać.
Jeśli już to C7 sobie weź lub po prostu idź do jakiegoś marketu i poproś o prezentacje lub komisu i sam zobaczysz czy się w tym połapiesz.
To moja subiektywna opinia,bo dziś telefony maja wszystko,ale baterii to im starczy na max 2dni,a naprawa takiego pękniętego wyświetlacza itp to koszty duże jak coś uszkodzisz.
Pozdrawiam
Kup sobie takową na wolnym rynku nowa a wtedy będziesz mieć więcej minut i internetu w abonamencie.
Jeśli nie jesteś kierowcą jak ja to nie będzie ci przeszkadzać dotykowy ekran,a aplikacje i inne rzeczy które opisałeś to możesz zawsze wgrać.
Jeśli już to C7 sobie weź lub po prostu idź do jakiegoś marketu i poproś o prezentacje lub komisu i sam zobaczysz czy się w tym połapiesz.
To moja subiektywna opinia,bo dziś telefony maja wszystko,ale baterii to im starczy na max 2dni,a naprawa takiego pękniętego wyświetlacza itp to koszty duże jak coś uszkodzisz.
Pozdrawiam
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie mam nic przeciwko dotykowym - kwestia przyzwyczajenia.
Reasumując Twoją odpowiedź te warunki, które chce (skype i podłączenie komórki jako modem) uzyskam w każdym z tych telefonów?
Reasumując Twoją odpowiedź te warunki, które chce (skype i podłączenie komórki jako modem) uzyskam w każdym z tych telefonów?
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak w większości tylko telefon musi mieć UMTS 2100/900 czyli to 3G i nokie to posiadają
dane szczegółowe o telefonach znajdziesz np. tu:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 0-3724.php
Ja mam Nokie E52 i C2-00 e52 do internetu,Skype i jako modem czasem,a C2-00 do rozmów.
Telefon do wszystkiego to tak jakby do niczego tak jak z antenami tu na forum,że ludzie,chcą uniwersalną,to tak jakbyś chciał mieć auto benzynowe,ale żeby benzyna kosztowała jak gaz
Poszukaj porównaj,te telefony i patrz żeby miał jak największa baterię i czas rozmów/czuwania.
dane szczegółowe o telefonach znajdziesz np. tu:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 0-3724.php
Ja mam Nokie E52 i C2-00 e52 do internetu,Skype i jako modem czasem,a C2-00 do rozmów.
Telefon do wszystkiego to tak jakby do niczego tak jak z antenami tu na forum,że ludzie,chcą uniwersalną,to tak jakbyś chciał mieć auto benzynowe,ale żeby benzyna kosztowała jak gaz

Poszukaj porównaj,te telefony i patrz żeby miał jak największa baterię i czas rozmów/czuwania.