[problem] Prędkość Orange Freedom PRO po przekroczeniu limit
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[problem] Prędkość Orange Freedom PRO po przekroczeniu limit
Witam jestem nowy na forum.
Ostatnio przeglądając stronę orange zauważyłem że po przekroczeniu limitu danych w ofercie Freedom Pro transfer powinien spaść do do ok 64 kb\s. U mnie obecnie po wykorzystaniu limitu transfer waha się w granicach ok. 7-8 kb\s. I tutaj moje pytanie - czy można zwiększyć jakoś prędkość chociaż do poziomu ok 30 kb\s przy pomocy anteny lub czegoś innego? Czy to może na stronie orange jest błąd i zamiast 64 kb\s powinno być 64 kbps co u sumie daje taki transfer jak posiadam obecnie?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam Randall
Ostatnio przeglądając stronę orange zauważyłem że po przekroczeniu limitu danych w ofercie Freedom Pro transfer powinien spaść do do ok 64 kb\s. U mnie obecnie po wykorzystaniu limitu transfer waha się w granicach ok. 7-8 kb\s. I tutaj moje pytanie - czy można zwiększyć jakoś prędkość chociaż do poziomu ok 30 kb\s przy pomocy anteny lub czegoś innego? Czy to może na stronie orange jest błąd i zamiast 64 kb\s powinno być 64 kbps co u sumie daje taki transfer jak posiadam obecnie?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam Randall
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [problem] Prędkość Orange Freedom PRO po przekroczeniu limit
Czy piszesz prawidłowe jednostki? kB/s to nie jest to samo co kb/s.\Randall pisze: po przekroczeniu limitu danych w ofercie Freedom Pro transfer powinien spaść do do ok 64 kb\s
64kbps=8kB/s
Nie pomagam na PW!
-
Tak na stronie orange jest 64 kb\s, u mnie pobiera 8 kB/s. Czyli to jest ta sama prędkość?
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, 1 B (bajt) =8b (bit).Randall pisze:Czyli to jest ta sama prędkość?
Nie pomagam na PW!
-
Dzięki za pomoc. Teraz tylko nie pozostaje nic tylko czekać na koniec umowy i zmienić neta.