połączenie 2 access pointów

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Hoo
Początkujący użytkownik forum

połączenie 2 access pointów

Post autor: Hoo »

Witam, tak wygląda moja sieć:
Obrazek

chcę rozszerzyć swoją sieć lan , w ten sposób chcę podłączyć 2 access pointy, z tego co szukałem powinienem oba ustawić w trybie bridge, niestety, mimo wpisania maców coś się nie łączą(w sumie to dziwne, żeby się łączyły, bo nikt z nich nie rozgłasza ssid, więc nie wiem o co chodzi).
Ostatnio zmieniony 2011-12-13, 19:15 przez Hoo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: połączenie 2 access pointów

Post autor: wojteks »

Hoo pisze:w ten sposób chcę podłączyć 2 access pointy
Jakie?
Hoo pisze:bo nikt z nich nie rozgłasza ssid
Co to znaczy?
Nie pomagam na PW!
Hoo

Post autor: Hoo »

sorry zapomniałem napisać, access pointy to ovislinki 5460apv2. Wcześniej miałem konfigurację AP i Client, ale mi taka nie pasuje, chcę po prostu, żeby access pointy przedłużały bezprzewodowo moją sieć LAN.
Ostatnio zmieniony 2011-12-13, 20:34 przez Hoo, łącznie zmieniany 1 raz.
antman

Post autor: antman »

Dołaczam sie z pytaniem, tylko ja mam tplink 8961nd do adsl z orange, i próbuje rozszerzyć sieć poprzez dołączenie tplinka wa-701nd. Oba spiąłem po RJ45,ustawiłem 701 jako AP,ustawiłem IP-stałe,DHCP-off. W routerze DHCP-on, WIFI-on. Do czasu podłaczenia 701, WIFI z routera działało normalnie,tzn jest LAN i internet, a po podłączeniu kablem 701, mogę połączyć się z każdym po wifi, dostaje IP z DNS, ale internet jest tylko w tym 701 jak jest podłączony, a jak odłączę to w 8961????O co chodzi??
Dlaczego nie ma naraz tu i tu. Nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania.
Ostatnio zmieniony 2011-12-14, 06:23 przez antman, łącznie zmieniany 1 raz.
:)
ODPOWIEDZ