Do nie dawna używałem (i dalej używam) Hercules mini USB 300Mbps N ale postanowiłem kupić coś odrobine mocniejszego ponieważ nieraz mam problem z oglądaniem WEEB.TV i zakupiłem TL-WN951N. Pomyślałem że trzy anteny przeskoczą mocą Herculesa a i zawsze będę mógł wkręcić mocniejsze. Niestety się rozczarowałem bo T-Link ściąga o połowe mniej sieci niż Hercules a po przeczytaniu niedawno paru komentarzy na forach w których niektórzy twierdzą że anteny tego typu raczej nie są kompatybilne z innymi antenami no i szczena mi opadła bo nie dość żę karta na dziś dzień jest mi bezużyteczna to ponoć już nic z nią nie będe mógł zrobić. Więc pomóżcie proszę żebym dalej nie musiał wyrzucać pieniędzy w błoto. Słyszałem też że np. jeżeli anteny są różne albo nawet różnica jest w długości kabli to już nici z odbioru wifi. Co Wy na to bo myśle o kupnie do niej Yagi a jeśli ta karta się nie nadaje do Yagi to jaka będzie najlepsza do podłączania różnych anten. A może ktoś widział antene od której odchodzą trzy kable ?
Bardzo prosze o odpowiedz bo chcę dostroić w_końcu WIFI bo święta spędzam sam i w dodatku na obczyznie w Tuluzie.

http://www.speedtest.net/result/1649599288.png
I przy okazji Wesołych Świąt.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-12-15, 08:27 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262799#262799">Zamiana obrazka na link.</a>
[ Dodano: 2011-12-16, 03:34 ]
Proszę o odpowiedz bo chciał bym na święta w spokoju chociasz obejrzeć polską TV biorąc pod uwage że w odróżnieniu od Was spendzam je kolejny razna na obczyznie sam. I mam nadzieje że forum jest dla wszystkich dla tych zaawansowanych w wiedzy i dla przypadkowych osób.
Pozdrawiam i jeszcze raz życze Wesołych i sytych Swiąt.
[ Dodano: 2011-12-16, 03:47 ]
Napisze prościej mam Herculesa mini USB 300 N ale aby zwiększyć (naprawde o chociasz troche) odrobine sygnał kupiłem TL-WN951N ale ta karta ściąga o połowe mniej niż Hercules . Moje pytanie czy na mojim miejscu próbowali byście podrasować TL-WN951N czy może całkiem coś innego bo poprostu chodzi mi o niewielką poprawe jakości sygnału. Więc czym odrobine przeskoczyć tego Herculesa i nie mówie tu o jakiś parabolach z Nasa tylko o małej poprawie sygnału.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt.