Własny modem do Cyfrowego Polsatu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Własny modem do Cyfrowego Polsatu
Chcę kupić w Cyfrowym Polsacie telewizję z internetem. Pan w punkcie powiedział mi, że muszę koniecznie kupić od nich modem USB (za 400! złotych), bo moją blokadę na karcie i w innym nie będzie działać. Nowy modem USB HSPA+ można kupić w zwykłym sklepie za 150-200zł. Czy Pan w punkcie CP chciał mnie naciągnąć, czy naprawdę karty sim od CP mają jakieś dziwne zabezpieczenie? Nie mogę znaleźć na ten temat żadnej informacji.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Własny modem do Cyfrowego Polsatu
Nie.PBArtek pisze:Czy Pan w punkcie CP chciał mnie naciągnąć
Nie.PBArtek pisze:czy naprawdę karty sim od CP mają jakieś dziwne zabezpieczenie?
Oj kiedyś było. Blokada jest ale w systemie sprzedaży, samej karty sim z umową nie da się wziąć.PBArtek pisze:Nie mogę znaleźć na ten temat żadnej informacji.
A co do zabezpieczeń, to problem jest tylko z polsatowym lte, bo jakoś nie chce działać z innymi modemami, a tak przynajmniej było jakiś czas temu.
Zamiast CP lepiej wziąć iplusa, wychodzi taniej i można logować się do 2 sieci, zarówno plusa jak i CP.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Pan z CP naprawdę mówił, że na innym modemie nie zadziała. No cóż... I tak wielkie dzięki za informację.
-
- Użytkownik forum
Wg mnie to ten Pan chciał Cię naciągnąć. Nie wierze, że CP nie sprzedaje modemu za 1 PLN przy podpisywaniu umowy. To tak jakbyś przyszedł do operatora komórkowego, a on proponuje Ci abonament i telefon do tego za cenę 2 razy wyższą od rynkowej.PBArtek pisze:Chcę kupić w Cyfrowym Polsacie telewizję z internetem. Pan w punkcie powiedział mi, że muszę koniecznie kupić od nich modem USB (za 400! złotych), bo moją blokadę na karcie i w innym nie będzie działać.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dają do dedykowanej oferty. Ale są dodatkowe pakiety do telewizji - np 1GB - i tam faktycznie trzeba kupić u nich modem, a jak mówisz że masz to pociskają jakieś totalne głupoty o blokadach i innych absurdach, robią z siebie tylko kretynów jeżeli ktoś jest bardziej zorientowany.Wg mnie to ten Pan chciał Cię naciągnąć. Nie wierze, że CP nie sprzedaje modemu za 1 PLN przy podpisywaniu umowy. To tak jakbyś przyszedł do operatora komórkowego, a on proponuje Ci abonament i telefon do tego za cenę 2 razy wyższą od rynkowej.
Czasami w najtańszych abonamentach się zdarzają telefony droższe od tych na Allegroa on proponuje Ci abonament i telefon do tego za cenę 2 razy wyższą od rynkowej