Jaka antena do t-mobile
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaka antena do t-mobile
Witam
Chcialbym sie dowiedziec jaka antene mam kupic zeby odbierac zasieg sieci 3g nadajnik mam 12km od siebie. Prosze o pomoc.
Z góry dziekuje.
Chcialbym sie dowiedziec jaka antene mam kupic zeby odbierac zasieg sieci 3g nadajnik mam 12km od siebie. Prosze o pomoc.
Z góry dziekuje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaka antena do t-mobile
Najpierw wyjdź na dach i sprawdź telefonem z 3G czy da się uzyskać połączenie (videorozmowa albo transmisja danych po 3G).przemob125 pisze:jaka antene mam kupic
Nie pomagam na PW!
-
jezeli nie uzyska sieci 3g to co
- wojteks
- *** Administrator ***
To znaczy że żadna antena nie pomoże.przemob125 pisze:jezeli nie uzyska sieci 3g to co
Nie pomagam na PW!
-
a jak bedzie tylko przez chwile
[ Dodano: 2011-12-16, 22:48 ]
mieszkam na wsi i korzystam z mobilnego internetu blueconnect zasieg mam praktycznie na full i strasznie wolno chodzi mi net jestem w zasiegu edge, najbliższy nadajnik znajduje sie ode mnie 7km co moge w tej sytuacji zrobic
[ Dodano: 2011-12-16, 22:48 ]
mieszkam na wsi i korzystam z mobilnego internetu blueconnect zasieg mam praktycznie na full i strasznie wolno chodzi mi net jestem w zasiegu edge, najbliższy nadajnik znajduje sie ode mnie 7km co moge w tej sytuacji zrobic
- wojteks
- *** Administrator ***
Musi dać się wykonać połączenie, to że widać 3G to za mało i antena może nie pomóc.przemob125 pisze:a jak bedzie tylko przez chwile
Szukać innego dostawcy z 3G (może iPlus bo ostatnio mocno poprawił się zasięg albo CDMA Plusa).przemob125 pisze: strasznie wolno chodzi mi net jestem w zasiegu edge
Zobacz na mapy zasięgu innych operatorów.
Nie pomagam na PW!
-
no najlepszy bylby dla mnie iplus bo jestem w sieci hsdpa ale <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> mam umowe w t-mobile i chcialbym jakos przyspieszyc neta
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
wojteks,trochę nie rozumie,po co mamy wchodzić na dach,jeżeli 3G nie ma wcale,to na dachu telefonem na pewno nie złapie.Antena potrzebna jest po to żeby chyba ten sygnał ściągnąć na modem.Tak jest przynajmniej u mnie.Mam do najbliższego note-B w lini prostej 11km,to logiczne że nie złapię sygnały 3G przez telefon nawet wchodząc na dach.Czytając,widzę że kilku osoba udało się z takiej odległości sygnał 3G złapać,ale wiem że nie każdy ma takie same warunki.Las,teren itd,to nie jest powiedziane że ja złapię także na tej samej odległości co ktoś inny.Ogólnie neta mam,ale jakoś nie mogę przeżyc że nie ma w mojej miejscowości 3G i jakos na siłe próbuje go złapać.N a pewno w przyszłym roku kupie antenę panelową,tylko czy ona pomoże?Nie mam pojęcia :-(
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak nie ma sygnalu, to ani antena, ani miotla ani nawet figurka Swietego Mikolaja nie pomoze. Antena mozesz jedynie dzwignac poziom odbieranego sygnalu - nie zlapiesz nic telefonen, to szansa ze antena cos sensownego zlapiesz jest niewielka.
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Czyli znikoma szansa złapania tego 3G?Jak telefon nie łapie(a nie łapie). Tylko czegoś nie rozumie,niektórzy pisali że maja podobnie jak ja 11km do note-B i że antena pomogła,czyli wychodzi na to że jakiś malutki sygnał 3G łapali telefone(może nie łączył się ale coś było) to nie rozumie dlaczego ja nie łapie znikomego sygnału 3G jak mam podobna odległość.Note-B może wysłać sygnał 3G raz z większą moca,a raz z mniejszą.Bo jeżeli tak,to wychodzi że mój note-B daje mała moc :-( prosze wytłumacz mi to @key.
[ Dodano: 2011-12-26, 12:16 ]
No ale ta chyba pomoże
http://allegro.pl/wzmacniacz-cae500-900 ... 99301.html
[ Dodano: 2011-12-26, 12:16 ]
No ale ta chyba pomoże

http://allegro.pl/wzmacniacz-cae500-900 ... 99301.html
-
- Mistrz bezprzewodowy
adziu82, 
Nie ma 2-óch identycznych przypadków, odległość jest tylko jednym z kilku parametrów: ukształtowanie terenu, przeszkody na linii nadajnik odbiorca, propagacja fal inna na UMTS900, inna na UMTS2100, kąt ustawienia anten...,niektórzy pisali że maja podobnie jak ja 11km do note-B i że antena pomogła,czyli wychodzi na to że jakiś malutki sygnał 3G łapali telefone(może nie łączył się ale coś było) to nie rozumie dlaczego ja nie łapie znikomego sygnału 3G jak mam podobna odległość.Note-B może wysłać sygnał 3G raz z większą moca,a raz z mniejszą.Bo jeżeli tak,to wychodzi że mój note-B daje mała moc :-(

jareq
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
@adziu82: Jeżeli zero pomnożysz przez dwa, to wyjdzie Ci coś na plus? Nie. Jak już napisał key, nie wyczarujesz sobie sygnału w swojej lokalizacji ot tak i nie wzmocnisz jego sobie. To, czy go złapiesz zależy jeszcze od obciążenia stacji. Jak będzie "zajęta", to nie wbijesz się do niej na siłę, tym bardziej, że do Ciebie sygnał (prawie) nie dociera. Pogódź się z tym że jeżeli nie ma, to nie ma i tyle.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Spoko,dzieki panowie za pomoc.Po prostu myślałem że jeżeli nie mam sygnału w ogóle,to można jakoś go ,,sprowadzić''.
[ Dodano: 2011-12-26, 15:01 ]
Aha, Markadiusz,ja sygnału 3G nie mam w ogóle
po prostu tak chciałem zakombinować,a nóż-widelec się uda.Pozdro.
[ Dodano: 2011-12-26, 15:01 ]
Aha, Markadiusz,ja sygnału 3G nie mam w ogóle