Witam.
Wydaje mi się że źle umieściłem temat, sory, nie krzyczcie;]
Moje pingi na onet.pl wynoszą tak jak na obrazku... To chyba coś dużo za dużo prawda? czytałem na forum to mają inni po 120ms a ja taki..
Da się coś zrobić z tym?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-12-18, 23:30 ]
zaponiałem dodać ze testowałem na EDGE, ale kiedyś robiłem na UMTS przy zasięgu ok 30% były podobne... wiem że 30% to nie powinienem się spodziewać nie wiadomo czego ale z tym edge chociaż zmnijeszyć fajnie by było..
Bardzo wysokie pingi a 90% zasięgu
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Bardzo wysokie pingi a 90% zasięgu
Ecie pecie w galarecie
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Bardzo wysokie pingi a 90% zasięgu
300-400ms na edge to standard.tomek12454 pisze:zaponiałem dodać ze testowałem na EDGE,
Na gołym umtsie standard to około 300, dopiero na hsdpa są koło 100. Zasięg na umtsie dość ma niewielki wpływ na ping, no chyba, że są spore zakłócenia, ale tego po mocy sygnału nie widać.
No % raczej niewiele mówią, bo każda aplikacja liczy je po swojemu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Re: Bardzo wysokie pingi a 90% zasięgu
Właśnie to zauważyłem. W Top Netinfo na edge mam 60% zasięgu.krystianb pisze: Na gołym umtsie standard to około 300, dopiero na hsdpa są koło 100. Zasięg na umtsie dość ma niewielki wpływ na ping, no chyba, że są spore zakłócenia, ale tego po mocy sygnału nie widać.
No % raczej niewiele mówią, bo każda aplikacja liczy je po swojemu.
Złapało mi jakoś HSDPA i miałem pingi około 130 więc masz rację że tylko na HSDPA są dobre. teraz się postaram jakoś wymusić HSDPA, ale jeszcze nie wiem jak ;P czyli nic nie zrobię z tym, jeśli nie bd miał HSDPA? ;/
Ecie pecie w galarecie