Wi-Fi problem z łączeniem sieci

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Matmax
Początkujący użytkownik forum

Wi-Fi problem z łączeniem sieci

Post autor: Matmax »

Witam mam problem , Kupilem Adapter do komputera stacjonarnego , wykrywa sieci i gdy sie polacze jest wykrzyknij , rozwiazywanie problemow nie pomaga, mam tez router w 2 stacjonarnym i laptop odbiera sygnam i wszystko ladnie bo wlasnie z niego pisze, router to pentagram i adapter tez :(
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Wi-Fi problem z łączeniem sieci

Post autor: wojteks »

Matmax pisze:wykrywa sieci i gdy sie polacze jest wykrzyknij
Jakie szyfrowanie w sieci, jaki system operacyjny w PC?
Nie pomagam na PW!
Matmax

system operacyjny co windows 7, a szyfrowanie w routerze jest bez szyfrowania.

@Edit
Przed chwila wlaczylem polaczenie , przez 10 sekund byl dostep do internetu i sie wylaczylo ;/. i mam cały czas polaczenie stale neostrada_614a , i Czasem pojawia sie polaczenie Pentagram tak sie nazywa połączenie ktore odbiera Laptop i co jakis czas znika i sie pojawia to polączenie i nazwa Pentagr, jest z routera.

[ Dodano: 2011-12-26, 16:35 ]
Pomoze ktos ?;/
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Matmax, przede wszystkim - które jest twoje?
Matmax

Laptop jest mojej dziewczyny , pc ktory rozsyła jest jej rodziców, pc w naszym pokoju jest moj, adapter i router takze jest moj , teraz dla odmiany łączy z internetem ale tak jakby co 20 sekund odlacza i laczy ponownie zaznaczylem opcje polacz automatycznie , i jak wszedlem w konfig połączenia internetu bezprzewod. to była opcja zaznaczona pozwól na wył. tego urządzenia aby zaoszczędzić energie i tą opcje odznaczyłem i to spowodowało że teraz jest internet w PC na te 20 sekund ale nadal jest wykrztknik w sieci tam gdzie jest ten sygnal . Wcześniej przed odznaczeniem tej opcji to nawet nie łapało neta tylko po 10 sekundach rozłączało.
ODPOWIEDZ