Mam pytanie, jak sprawuje się DGT CT-680 chodzi o stabilność, osiągi itp., czy pomaga mu rozsuwanie antenki, ile uzyskamy podpinając antenę zewnętrzną (jaki jest rodzaj złącza antenowego w tym modemie). Czy i jakie routery (zwłaszcza TP-Link wykrywają go poprawnie i jak z nim współpracują. Modem do niedawna oferowany w Plusie dla CDMA, a obecnie też dla CDMA z Nordisk. Ma miejsce na kartę SIM (dotyczy to również wersji dla Nordisk-a), ma złącze na zewnętrzną antenę. Jak ogólnie sprawuje się sprzęt CDMA i ogólnie usługa (Plus, Nordisk) przy odległościach powyżej 5km i ewentualnych przeszkodach typu: las, wzniesienia itp. Prawdę powiedziawszy to jest o tym sprzęcie i jego działaniu bardzo mało informacji.
Pozdrawiam ...
[Nordisk] Modem DGT CT-680 (CDMA - PLUS, NORDISK)
Moderator: Moderatorzy
- kris_kjk
- Specjalista bezprzewodowy-junior
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: [Nordisk] Modem DGT CT-680 (CDMA - PLUS, NORDISK)
http://www.telix.pl/artykul/wideotest-- ... 43453.html tu masz trochę o tym -ja w CDMA Plus mam Axssestel MV410LR mieszkam w lesie odległość do BTS ok.8km. na standardowych antenkach pełny zasięg 83dBm po podpięciu anteny ATK10 jest 67dBm Wcześniej przez 3lata miałem CDMA Orange też z Axssestelem do BTS ok.15km. na antenie zewnętrznej było 85-90 dBm na standardowych 100. Powiem tak na początku z Orange byłem zadowolony nigdy sprzęt mnie nie zawiódł , jednak ''po latach'' sieć się zapchała tak że normalnie już z tego nie dało się korzystać , limit mi nie przeszkadzał neta używam do grania , w Plus sieć nie jest tak przeciążona mam wyższą prędkość w nocy bez limitu , trochę niższy PING - jestem zadowolony , czasami coś obejrzę w dzień na YT w Orange nie dało się , chyba że wcześnie rano.Pozdrawiam.