Podział internetu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
edek89
Początkujący użytkownik forum

Podział internetu

Post autor: edek89 »

Mam neostrade 2Mbps do niej modem ADSL i router TP Link TD-W8901G. Od routera została wykręcona antenka i zamiast niej został podłączony kabel który idzie do anteny panelowej na dach, w drugim budynku jest taka sama antenka i AP nie wiem jaki. Teraz mam podłączonego PC kablem, a dodatkowo chciałbym mieć WiFi aby móc korzystać z laptopa. Dodatkowo chciałbym podzielić internet z sąsiadem bezprzewodowo który chciałby mieć WiFi i PC podłączonego kablem.

Jeżeli kupiłbym jakiś router Linksys z dwoma wykręcanymi antenkami, z którego jedną bym odkręcił i podłączył kabel który idzie do anteny, a z drugiej miałbym WiFi u siebie w domu. Sąsiad dostał by ten stary router TP linka i dodatkowo jakiś AP, czy sam AP wystarczy na WiFi i PC. Dobrze kombinuje, czy można jakoś lepiej to rozwiązać?

Wiem że dzielenie neo jest niezgodne z regulaminem ale co poradzić jak się mieszka na wsi i nie ma wolnych portów na neo, i innych możliwości dostępu do internetu.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Podział internetu

Post autor: Jo_gurt »

edek89 pisze:Dobrze kombinuje, czy można jakoś lepiej to rozwiązać?
Źle kombinujesz.
Poza tym łamiesz regulamin neostrady. Zamykam.
Zablokowany