Poniżej screen po wpisaniu komendy ping wp.pl -t :
http://zapodaj.net/6d3cae2c5dbe.jpg.html
Z góry THX

Moderator: Moderatorzy
Jaki masz wskaźnik sygnału? Może można tu coś poprawić, choć podejrzewam tutaj problem obciążenia sieci przez innych użytkowników-z własnych obserwacji zauważyłem że to objaw szczególnie objawiający się przy technologii CDMA.Internet w zupełności mi wystarcza, ponieważ zarówno prędkość pobierania jak i wysyłania jest dość dobra ( down. ok 1,5 mb/s up. ok. 0,75 mb/s ). Jedynym problemem jest to, że nie mam stabilnych pingów, tzn. , że co kilka sek. skaczą one do 1650 lub coś w tym stylu a normalnie są ok. 90-120 , co w zupełności wystarczyło by mi do w miarę swobodnej gry online.
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.kapa98 pisze:Temat do zamknięcia.
Trzymam za słowokapa98 pisze: Jak bede miał 18 to czteropak się należy.
Ja również Ci podziękuję.Borykałem się z takim samym problemem prawie 7 miesięcy.Pingi skaczące (90-1100) oraz download skaczący słaby (0,5 - 1,5 mb) zanikajacy net itp. Ile k..w poszło to tylko ja wiemDejaVu pisze:Słaby sygnał maszja mieszkając w lesie do BTS 8km. na antenkach standardowych mam 80dBm a z anteną ATK10 mam 67dBm(ta pierwsza wartość) druga jest ok.70 dBm ale ona jest chyba od antenki ''nadawczej'' Czasem też nie mam pokazanej tej drugiej wartości (wtedy nie ma neta) W zakładce ogólne zaznacz sobie tylko 1xEvDO bo jak masz 1xEVDO i 1xRTT to wtedy gorzej chodzi net(w każdym razie tak mi się wydaje)
Ps. zapomniałem że w Plus nie dają płytki z Axssestel Menageremzobacz czy jest w dziale dowload na forum
Ps.2 w dziale dowload nie ma-ale w googlach jest (na chomiku) - tak! tu właśnie leżą Twoje kłopoty-po przestawieniu tej zakładki jest i u mnie 120dBm EvDo brak tej drugiej i zrywa połączenie:
Jeśli chodzi Tobie o Axssestel Menager to ja mam to na płycie którą otrzymałem wraz z ruterem od Orange-zapytam tu na forum Admina czy można to umieścić w dziale dowload- jak nie to wrzucę gdzieś na net.Pozdrawiam.boas43 pisze: Możesz zapodać linka do wersji spolszczonej Tego programu. Ściągnąłem już kilka i wszystkie mam po eng.
To cóż to za antena? Co się z nią dzieje? Jakiś problem na kablu złączkach?aktualnie router działa na orginalnych antenkach bo siła sygnału jest o 10-15 DB wyższa niż z anteną zewnetrzną
Wina leży po stronie iplus-a , nie mam pojecia czemu tak się dzieje , posiadam 2 routery z orange cdma i jak podpinam je pod antene to jakość wzrasta ,a na iplusie działa słabo - dodam iż tańczyłem z nią w rózne kierunki , nastawiałem na 2 rózne bts-y , ciagle to samo sygnał duzo słabszy niż na orginalnych antenkach (antena zewnetrzna dipola kierunkowa)jarek999 pisze:To cóż to za antena? Co się z nią dzieje? Jakiś problem na kablu złączkach?
Raczej się zgodzę z opinią BOK, wiele razy ostrzegałem potencjalnych użytkowników przez zakupem tego sprzętu-nie jest to zbyt ciekawa konstrukcja, manualnie nie przeglądałem tego sprzętu-nie ma przypadkiem jakiegoś przełącznika na antenę zewnętrzną?Dzwoniłem do bok iplusa kilka razy twierdzą ,że to wina routera bo np download jest 1mb ,a upload max 200kb/s , czasami spada do 1kb/s .
Aktualnie sygnał jest 88/89db - router na szafie stoi , wystarczy że przesunę go o 1cm i sygnał się zmienia ,a na zewnetrznej miałem 90/101 - 95/99 db.
A czy w zakładce ogólne w AxssesMenager masz zaznaczone tylko 1xEvdo?Jakieś pomysły??
Bez przesady ;d pisze w tym temacie więc go czytam, poza tym po necie też szukałem różnych rozwiązań.DejaVu pisze:[..] A czy w zakładce ogólne w AxssesMenager masz zaznaczone tylko 1xEvdo?
Trudno już mi cokolwiek podpowiadać przy z góry pesymistycznym Twoim nastawieniu (ja sobie wręcz nie wyobrażam żebym takową sprawę prowadził dłużej bez skutecznego finału niż 45dni). Musisz walczyć z operatorem bo trudno o alternatywne rozwiązanie z zakupem sprzętu gdyż Plus-Nordisk działa na innej częstotliwości i nie kupimy zamiennika na aukcji za 100-kę. P.S Dla potencjalnych nabywców usługi CDMA-UNIKAĆ TEGO WYSOCE AWARYJNEGO I SPRAWIAJĄCEGO RÓŻNEGO RODZAJU PROBLEMY PRODUKTU!Tesshu pisze: Jakieś pomysły??
Spróbuje jeszcze za reklamować router jako towar niezgodny z umową ale po historii z 2 serwisami które stwierdziły ,że jest sprawny wątpie aby wymienili mi go na nowy .