Play online - aktywacja. Pomocy!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Play online - aktywacja. Pomocy!
Wczoraj wykupiłem w playu abonament play online 99. Po przyjściu do domu, podłączyłem modem do komputera i zainstalowałem go. Zasięg dobry - 4 kreski HSPA. Nie ma problemu z połączeniem się, ale net chodzi bardzo wolno (powinna być prędkość 4 mb). Mój sąsiad ma identyczną ofertę i u niego wszystko gra - download 400 kB/s . Na speedteście pokazuje mi, że mój download to 5kB/s. Owy kolega powiedział mi wczoraj, że muszę poczekaćdo 00:00 na aktywację, ale dalej jest to samo. Może muszę zrobić jakąś wstępną opłatę? Przy zakupie zapłaciłem tylko za modem. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Ostatnio zmieniony 2012-01-06, 13:21 przez sercekapusty, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Play online - aktywacja. Pomocy!
Witaj. Play online wymaga jakiegoś czasu na aktywację (sam aktywowałem playa wkładając kartę do telefonu żeby złapał zasięg 3G) paranoidalnie zanim tego nie zrobiłęm konto nie było w pełni aktywne i nie mogłem korzystać ze wszystkich usług, chociaż połącznie mogłem nawiązać......poza tym sieć jest często przeciążona ( u mnie w mieście potrafi paść w ogóle
) ogólnie nie narzekam bo mając play online na kartę mam prędkość do 4mb (czyli tak jak być powinno) ale w "godzinach szczytu" potrafi być tak jak to opisałeś.
Do łącznia z internetem użyj programu z tej strony Top Netinfo mi bardzo pomógł
o wiele lepiej to chodzi niż z softu playa.

Do łącznia z internetem użyj programu z tej strony Top Netinfo mi bardzo pomógł