mam problem router dlink dir-600 działał dobrze az do dzisiaj, gdy przeglądałem na laptopie mapę sieci bezprewodowej !!!
nagle zniknęła mi dioda na routerze (ta kula zmiemska) sygnalizująca że kabel od internetu jest podłączony.
Restowałem, odłączłem od prądu, ustawiałem wielokrotnie router, wyciągałem i wkładałem kabel od interetu do gnaizdka internet w routerze,,, i nic, dalej się nie świeci !!!
Internet działa jedynie podłączony bezpośrednio do karty sieciowej stacjonarnego PC (dioda z karty sieciowej świeci się, na tej zintegrowanej i tej fizycznej).
dodam że po podłączniu kabla do laptopa, laptop nie widzi kabla internetowego, jescze pare dni temu wszystko było ok !!!
sprawdziłem wejscia(gnizdka) i działają poprawnie z innymi kablami !! dioda od internetu w routerze dlink dir-600 świeci się gdy podłącze kabel od komputera do wescia internet w routerze, to samo w laptopie połączenie pc do laptopa = laptop widzi podłączony kabel internetowy.
jakieś rady ???
gdyby ktoś nie zrozumiał, to w skrócie wygląda to tak:
kabel internetowy podłączony do:
PC oraz stary niedziałający poprawnie router dir-300 - działa poprawnie(wykrywa kabel/ dioda sie świeci)
Laptop i router dir-600 - nie widzi że kabel jest podłączony
Połączenie typu gnidzko karty siecowej pc a gnizdko internetowe laptop - działa(lampka/dioda świeci się) tak samo gnizdko pc do gnizdza internet lub jakiegokolwiek LAN w routerze i dioda się świeci

(po pod