Witam!
Mam taki oto problem.
Otóż chciałem rozdzielić internet z "kablówki" Vectry używając urządzenia jak w temacie.
Problem polega na tym, że przy włączonym jakimkolwiek szyfrowaniu połączenie laptopa z routerem jest, ale tylko lokalne, nie ma dostępu do internetu, natomiast jak ustawię sieć jako niezabezpieczoną, wówczas na laptopie jest połączenie "lokalne i internet".
Dodam również, że jeśli połączę router z laptopem za pomocą kabla, to internet na laptopie jest, ale przecież to nie o to chodzi, żeby być podłączonym kablem.
Co może być przyczyną tego problemu...?
Problem z konfiguracją Netgear WNR 612 V2 N150
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
- vic2099
- Stały użytkownik forum
Re: Problem z konfiguracją Netgear WNR 612 V2 N150
Za każdym razem jak zmienisz szyfrowanie - usuwaj z Windows profil starej sieci.
Pobaw sie z metodami szyfrowania. Ja np mam jednego starego laptopa i CAŁĄ SIEĆ musiałem ustawić na WPA2 PERSONAL AES, bo na żadnym innym (oprócz WEP) nie chcialo chodzić. Miedzy innymi źle było na WPA2 PERSONAL TKIP !!
Pobaw sie z metodami szyfrowania. Ja np mam jednego starego laptopa i CAŁĄ SIEĆ musiałem ustawić na WPA2 PERSONAL AES, bo na żadnym innym (oprócz WEP) nie chcialo chodzić. Miedzy innymi źle było na WPA2 PERSONAL TKIP !!