Witajcie,
Od dwóch lat używałem modemu Nokia CS-15, ale niestety pewnego razu po prostu przestał działać - nie świeci dioda, nie ma żadnego dźwięku po podpięciu do kompa. Kupiłem nowy modem Nokia 21M-2 i wszystko jest ok z wyjątkiem falującego zasięgu.
Symptom jest taki, że co pewien czas modem przełącza się z 3.5G na Edge by powrócić za chwilę do sieci. Po powrocie pokazuje pełny zasięg 3.5G. Rzecz jest niezależna od miejsca użytkowania, na starym modemie takiego problemu nie było - w miejscach w których go używałem zawsze miałem stabilne 3g sieci Orange. Próbowałem na trzech różnych kompach z różnymi systemami, na każdym jest to samo. Dodam jeszcze, że jak włączę sobie net z komórki BT w tym samym miejscu nic takiego się nie dzieje, więc nie winiłbym tu słabego zasięgu czy odległości od BTS. Używam fabrycznego oprogramowania instalowanego automatycznie.
Ktoś ma jakiś pomysł co mógłbym zrobić? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Czkawka Nokii 21M-2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Czkawka Nokii 21M-2
Wymuś 3G.
-
- Początkujący użytkownik forum
tylko jak, gdzie to się ustawia? niczego takiego nie znalazłem w opcjachMaciek764 pisze:Wymuś 3G.
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
W programie Nokia Internet Modem: Ustawienia -> Ustawienia sieciowe -> Typ sieci -> Tylko 3G