Orange Freedom a tracone pakiety
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Orange Freedom a tracone pakiety
Ciekawa sprawa, dzisiaj podłączyłem sąsiadce Orange Freedom na routerze Netgear i co ciekawe tracil 8% pakietow wysylanych do onetu Poczatkowo miała te chińskie coś z Orange do USB i myslalem ze to wina tego super modemu, a tu podlaczylem router - nic nie pomogło, spotkał sie ktos z taką sytuacja?? Co ciekawe parametry linii ma naprawde bardzo dobre - tłumienie 20dB a przerwa/szum kolo 30dB. Co o tym myślicie?
Ostatnio zmieniony 2012-01-26, 16:10 przez adixm, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange Freedom a tracone pakiety
Dziś była awaria sieci szkieletowej Orange.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Zobaczymy, z tego co wiem to niestabilny transfer to u niej calkowita normalka, a i problemy z samym połączeniem występowały bardzo często.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jednak - nadal traci od 8 do 12% pakietow wysylanych do onetu na laczu Orange Freedom - co o tym myslicie nadaje się to do reklamacji?
-
- Mistrz bezprzewodowy
adixm, 
Oczywiście-na kablu coś takiego to syf nie do zaakceptowania. Ja na mobilnym iPlus żeby zobaczyć zgubiony pakiet to oczy musiał bym postawić sobie "na zapałki" i czekać w nieskończoność żeby ujrzeć zgubiony pakiet.nadal traci od 8 do 12% pakietow wysylanych do onetu na laczu Orange Freedom - co o tym myslicie nadaje się to do reklamacji?

jareq
-
- Mistrz bezprzewodowy
Zgodzę się w ogóle byłem zaskoczony, że na ADSLu dochodzi do tak kuriozalnej sytuacji, ale czy ktoś się orientuje czy taka ilość traconych pakietów jest na pewno podstawą do reklamacji?jarek999 pisze:Oczywiście-na kablu coś takiego to syf nie do zaakceptowania. Ja na mobilnym iPlus żeby zobaczyć zgubiony pakiet to oczy musiał bym postawić sobie "na zapałki" i czekać w nieskończoność żeby ujrzeć zgubiony pakiet.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście że reklamować.