Orange Freedom a tracone pakiety

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Orange Freedom a tracone pakiety

Post autor: adixm »

Ciekawa sprawa, dzisiaj podłączyłem sąsiadce Orange Freedom na routerze Netgear i co ciekawe tracil 8% pakietow wysylanych do onetu Poczatkowo miała te chińskie coś z Orange do USB i myslalem ze to wina tego super modemu, a tu podlaczylem router - nic nie pomogło, spotkał sie ktos z taką sytuacja?? Co ciekawe parametry linii ma naprawde bardzo dobre - tłumienie 20dB a przerwa/szum kolo 30dB. Co o tym myślicie?
Ostatnio zmieniony 2012-01-26, 16:10 przez adixm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Orange Freedom a tracone pakiety

Post autor: Patryk »

Dziś była awaria sieci szkieletowej Orange.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Zobaczymy, z tego co wiem to niestabilny transfer to u niej calkowita normalka, a i problemy z samym połączeniem występowały bardzo często.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Jednak - nadal traci od 8 do 12% pakietow wysylanych do onetu na laczu Orange Freedom - co o tym myslicie nadaje się to do reklamacji?
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

adixm,
nadal traci od 8 do 12% pakietow wysylanych do onetu na laczu Orange Freedom - co o tym myslicie nadaje się to do reklamacji?
Oczywiście-na kablu coś takiego to syf nie do zaakceptowania. Ja na mobilnym iPlus żeby zobaczyć zgubiony pakiet to oczy musiał bym postawić sobie "na zapałki" i czekać w nieskończoność żeby ujrzeć zgubiony pakiet. ;)
jareq
adixm
Mistrz bezprzewodowy

jarek999 pisze:Oczywiście-na kablu coś takiego to syf nie do zaakceptowania. Ja na mobilnym iPlus żeby zobaczyć zgubiony pakiet to oczy musiał bym postawić sobie "na zapałki" i czekać w nieskończoność żeby ujrzeć zgubiony pakiet.
Zgodzę się w ogóle byłem zaskoczony, że na ADSLu dochodzi do tak kuriozalnej sytuacji, ale czy ktoś się orientuje czy taka ilość traconych pakietów jest na pewno podstawą do reklamacji?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Oczywiście że reklamować.
ODPOWIEDZ