Witam mam mała zagadkę Przyda się pomoc

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Reset
Stały użytkownik forum

Witam mam mała zagadkę Przyda się pomoc

Post autor: Reset »

Mam małą nie skomplikowaną sieć domową:-)))

Mam Neo 20Mbs łączę się przez Linksys Wag 120N i mam tam Wi-fi
dalej leci kabelek na strych i tam jest Air Live AP podłączony do anteny Antena Horizon
i tak mam podłączone 4 punkty i wszystkie mają anteny kierunkowe i AP Air Live w ustawieniu ( Universal Repeater) i wszędzie internet jest po tej stronie.
Do tego na strychu AP Air live mam podpięty jeszcze router Linksys wag 200 w trybie (Bridge Mode Only ) i przez wi-fi łącze się z Ruterem EdiMAX (Access Poinem) Który mi daje neta na kompa mojego.

I to wszystko działa poprawnie prawie!!! neta na kompie mam ale jak chcę się podłączyć pod sieć laptopem z Ubuntu to łączy się ale Internetu nie mam. Z poszczególnymi ruterami się bez problemu łącze laptopem. Ale nie mam internetu. Podobnie jest jak podłącze kabel sieciowy do kompa z win Xp też nie da rady tylko komputery z win 7 łączą się i mają internet normalnie. Nawet jak połączę kablem sieciowym laptopa pisze że połączenie jest ale neta nie ma. I o co w tym chodzi wszystkim.

A i jak się połączę kablem sieciowym z dolnym ruterem Linksys Wag 120N internet jest ok. I przez wi-fi też działa. Tylko że ja mam spore mieszkanie i nie sięga zasięg z tamtego:-((
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Witam mam mała zagadkę Przyda się pomoc

Post autor: wojteks »

Reset pisze:Neo
Neo nie można dzileić poza lokal temat zamykam.
Nie pomagam na PW!
Zablokowany