Witam, forumowiczów
Jestem tutaj nowy i zakładam temat ponieważ potrzebuje pomocy. Przeprowadziłem się niedawno na osiedle Szczepin we Wrocławiu. Koło mnie znajduje się dostawca l2a.e-net.pl. Obecnie posiadam kartę WIFI TL-WN722N na Windowsie nie łapię w ogóle sygnału dostawcy. Pod linuxem jestem w stanie wykryć sieć Parametry: PWR -65 do -80 RXQ 0 - 30 na bardzo upartego czasem udaje mi się podłączyć i dostać ip od dhcp.
Standardowa antena w tej karcie ma uzysk 4 dBi więc podejrzewam że z lepszą anteną mógłbym mieć internet od tego dostawcy. Niestety nie chciał on zdradzić gdzie stoi AP więc nie wiem jaka to jest odległość. Chciałbym was poprosić o pomoc w wyborze odpowiedniej anteny która pozwoli mi stabilnie używać tej sieci.
Edit1:
Jo_gurt: Może powinien może nie. Wygląda to mniej więcej tak że udostępnili mi hasło żebym sobie przetestował czy dobrze mi sieć działa. Jakby mi dobrze działało to mogę wykupić abonament i korzystać. Dlatego właśnie chcę polepszyć swój sygnał bo skoro wykrywam sieć i czasem nawet się udaje podłączyć to pewnie wystarczy mi lepszą antenę zamontować i tutaj właśnie szukam porady.
Edit2:
To jest strona tego dostawcy: http://www.allex.pl/cennik/cen_int.htm
Może jakoś to też pomoże.
Antena do TL-WN722N
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena do TL-WN722N
Ostatnio zmieniony 2012-02-01, 19:18 przez kinder112, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Antena do TL-WN722N
kinder112, taką instalacją powinien zająć się dostawca.