jak to zrobic ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jak to zrobic ?
witam
Posiadam router TL-WR1043ND ktorym dziele lacze na dwa komputery - korzystam z dwoch portów LAN i jednego WAN. Czy jest możliwe by oprócz portu WAN router dodatkowo łączył sie z internetem za pomocą WiFi ( nie chodzi mi tu o udostępnianie swojego łącza , tylko podpiecie sie jeszcze do innej sieci ) Jak to zrobić ? Czy możliwe jest tak skonfigurowanie routera by komputer 1 korzystał tylko z sieci kablowej , a komputer 2 z sieci kablowej lub radiowej wedle zyczenia? jak to zrobic?
dzieki za pomoc
Posiadam router TL-WR1043ND ktorym dziele lacze na dwa komputery - korzystam z dwoch portów LAN i jednego WAN. Czy jest możliwe by oprócz portu WAN router dodatkowo łączył sie z internetem za pomocą WiFi ( nie chodzi mi tu o udostępnianie swojego łącza , tylko podpiecie sie jeszcze do innej sieci ) Jak to zrobić ? Czy możliwe jest tak skonfigurowanie routera by komputer 1 korzystał tylko z sieci kablowej , a komputer 2 z sieci kablowej lub radiowej wedle zyczenia? jak to zrobic?
dzieki za pomoc
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: jak to zrobic ?
Na fabrycznym sofcie na pewno nie.
Na alternatywnym podobno tak - OPEN WRT lub DD-WRT.
Na alternatywnym podobno tak - OPEN WRT lub DD-WRT.

Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
-
Jesli wrzuce ten soft na router to chyba trace gwarancje czy tak? ten soft jest dedykowany pod konkretny typ routera?
w panelu konfiguracyjnym znalazlem cos takiego jak
Enable WDS Bridging - co to daje? jak zaznacze ta opcje i dam dalej skanowanie nie znajduje mi zadnych AP mimo ze np. komorka widzi wifi
w panelu konfiguracyjnym znalazlem cos takiego jak
Enable WDS Bridging - co to daje? jak zaznacze ta opcje i dam dalej skanowanie nie znajduje mi zadnych AP mimo ze np. komorka widzi wifi
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A jak przeinstalujesz winde na kompie to tracisz gwarancje?nowy1234 pisze:Jesli wrzuce ten soft na router to chyba trace gwarancje czy tak?
Nie pomagam na PW.
-
No nie trace gwarancji. Ale gdzies czytalem ze jezeli wgram inny soft na tego tp linka to moga byc klopoty. A jaka wersja DD-WRT ? czym rozni sie od OPEN WRT ? ktore jest stabliniejsze?
-
- Mistrz bezprzewodowy
nowy1234, 
To pierwsze ma ładniejszy interfejs konfiguracyjny GUI i więcej dostępnych przez niego funkcji, ze stabilnością dużo gorzej (choć drive-ry wifi zdecydowanie na +, całość -). Open-Wrt cechuje się zdecydowanie większą stabilnością i w Gargoyle by obsy jest wszystko co najważniejsze dostępne przez GUI.A jaka wersja DD-WRT ? czym rozni sie od OPEN WRT ? ktore jest stabliniejsze?

jareq
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A ja gdzies czytalem, ze rozdaja mercedesy na placu czerwonym. A potem sie okazalo ze nie rozdaja a kradna, nie mercedesy a rowery i nie na placu czerwonym a placu rewolucji.nowy1234 pisze:Ale gdzies czytalem ze jezeli wgram inny soft na tego tp linka to moga byc klopoty.
Polecam pasujaca i aktualna.nowy1234 pisze:A jaka wersja DD-WRT ?
Nie pomagam na PW.