Z góry dzięki za pomoc, chcę w końcu pocieszyć się netem w smartfonie

Moderator: Moderatorzy
Czy masz w systemie kartę sieciową?CSTR pisze:Wejście było puste przez jakieś 6 lat, mogło coś się zepsuć?
Jeżeli na laptopie będzie działać to problem w komputerze jest.CSTR pisze:wieczorem będę miał laptop to sprawdzę.
Założyć nową kartę sieciową zgodną z płytą główną (zależy jakie złącze ma płyta główna).CSTR pisze:razie co mogę wtedy zrobić?
Raczej tak, wstawić kartę w płytę, zainstalować sterowniki i już. Może jednak tylko gniazdo jest brudne, przemyj je spirytusem (przy wyłączonym komputerze).CSTR pisze:Jeśli już takową kupie, mając podstawowe doświadczenie wymienie ją samemu?
W Menedżerze urządzeń kartę widać i jest aktywna?CSTR pisze:To chyba usterka mechaniczna nie?
Jaki masz kabel? http://pl.wikipedia.org/wiki/8P8CCSTR pisze:Czy może nie widzieć kabla bo jest zła karta sieciowa?
Nie wiem czy to kabel prosty czy cross, cross może nie działać ze starszymi kartami sieciowymi. Sprawdź na innym kablu.CSTR pisze:Kabel jest OK bo na laptopie działał
Jest 8 styków zgodnie z linkiem który Ci wcześniej wysłałem.CSTR pisze:jest tak jakby 7 prowadnic, 3 czarne i 4 białe.
Nie, sprawdź na innym kablu, jak to nie pomoże to wymiana/wstawienie karty do komputera.CSTR pisze:Jakbym zrobił dokładniejsze zdjęcie rozpoznałbyś go?