Netgear 3700 czy może jakiś inny
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Netgear 3700 czy może jakiś inny
Witam wszystkich - właśnie stoję przed wyborem nowego routera do UPC. internet 100Mbit - rozdzielony na 2 laptopy. Po przeczytaniu wielu opinii wstępnie wybór padł na router WNDR3700 ale przed zakupem chciałbym się poradzić co jeszcze można znaleźć ciekawego w tej grupie cenowej - jedyny warunek - by router był dostępny w sklepie merlin.pl - mam tam do wykorzystania bon 200zł - resztę chcę dorzucić. Max cena 500zł. Mam drukarkę, którą chciałbym udostępnić w sieci. także USB obowiązkowo musi być. Przy okazji chciałbym zapytać czy można podłączyć hub-a USB i do jednego gniazda USB routera wpiąć np. drukarkę i dysk USB tak by oba były widoczne i razem działały??
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Netgear 3700 czy może jakiś inny
Jeśli tak to już WNDR3700 ver.2
Będziesz zmieniał soft z fabrycznego na alternatywny ?
[ Dodano: 2012-02-11, 19:27 ]
W przypadku dysku 2.5 cala może być potrzebny hub z zasilaczem.
[ Dodano: 2012-02-11, 19:39 ]
Będziesz zmieniał soft z fabrycznego na alternatywny ?
[ Dodano: 2012-02-11, 19:27 ]
Tak można.kastomat pisze: Przy okazji chciałbym zapytać czy można podłączyć hub-a USB i do jednego gniazda USB routera wpiąć np. drukarkę i dysk USB tak by oba były widoczne i razem działały??
W przypadku dysku 2.5 cala może być potrzebny hub z zasilaczem.
[ Dodano: 2012-02-11, 19:39 ]
Asus Dual Wireless Router 2xUSB - RT-N56Ukastomat pisze: co jeszcze można znaleźć ciekawego w tej grupie cenowej
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Netgear 3700 czy może jakiś inny
dzięki za szybką odpowiedź :-)
właśnie sprawdzam sobie porównanie asusa do netgeara i z tego co widzę to asus bije WNDR3700 pod każdym względem.
Porównanie z CHIP.PL
Z początku zamierzam jechać na fabrycznym sofcie bo jeszcze nie mam odpowiedniej wiedzy do takich modyfikacji.
przy okazji można by gdzieś na forum umieścić link do porównywarki routerów chip-a - naprawdę pomocna rzecz. w jednym miejscu czytelnie przedstawiają wszystkie istotne dane.
http://www.chip.pl/testy/akcesoria/routery-wifi-n
właśnie sprawdzam sobie porównanie asusa do netgeara i z tego co widzę to asus bije WNDR3700 pod każdym względem.
Porównanie z CHIP.PL
Z początku zamierzam jechać na fabrycznym sofcie bo jeszcze nie mam odpowiedniej wiedzy do takich modyfikacji.
przy okazji można by gdzieś na forum umieścić link do porównywarki routerów chip-a - naprawdę pomocna rzecz. w jednym miejscu czytelnie przedstawiają wszystkie istotne dane.
http://www.chip.pl/testy/akcesoria/routery-wifi-n