INTERNET PLAY SPOSB NA DARMOWY
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
INTERNET PLAY SPOSB NA DARMOWY
Witam. gdzies czytalem, że jest obejście żeby mieć za darmo internet z playa, ktoś może wie jakie? Ja odkryłem to, że np przez tydzień miałem tak za darmo gdy mialem wlaczona opcje nocny transfer od 00:00 do 09:00 włączyłem go o 23:58 i dopoki nie wyłaczyłem kompa lub nie zresetowałem polaczenia to mialem za darmo i to było ok 

-
- Stały użytkownik forum
Re: INTERNET PLAY SPOSB NA DARMOWY
W tak taku, też tak kiedyś było, po wykupieniu za 9 pln opcji internetu (niby) bez limitu internet chodził na maksa do zakończenia sesji, tylko potem pojawiał się ujemny stan konta. Jeśli ktoś miał kartę tylko do tego, to ją wyrzucał, brał nową i tak dalej. (zakładając, że miał sprzęt z nieznanym dla operatora imeiem i nie zarejestrowany nr telefonu, bo jak operator wiedziałby, kto zrobił mu minus na koncie, to teoretycznie mógłby żądać zwrotu kasy.
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
a nie chodzi przypadkiem o taryfę Lubię to? tyle, że za darmo to jest tylko lejek 32kbit/s.
-
- Mistrz bezprzewodowy
W taryfie lubię to był ostatnio bug dzięki któremu na pakiecie 1GB do doładowania ściągnąłem chyba z 50GB jak nie więcej, bo naliczało tylko pierwsze 115MB sesji. Ale już to naprawili, a raczej zepsuli bo teraz co 115MB... rozłącza więc nie da się ściągnąć nic większego jeżeli serwer nie obsługuje resumingu. Napisałem reklamację a jak się wypną to napiszę do UKE bo już raz im się do tyłka dobrałem przez ten urząd 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Masz co najmniej dziwne podejscie do tematu uczciwosc...Maciek764 pisze: bo już raz im się do tyłka dobrałem przez ten urząd
Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tzn powiedz mi co dokładnie mi zarzucasz? Bo jak ja piszę do nich 5 reklamacji o zawieszanie się internetu gdzie traktują mnie jak potencjalnego d.ebila pisząc że kiedyś naprawią gdzie po jednej interwencji w UKE wszystko się w magiczny sposób naprawiło to ja mam być nagle wielce uczciwy wobec nich tylko dlatego, że są niekompetentni i nie umieją ujarzmić ich systemu naliczania? Może mam im jeszcze to kulturalnie zgłosić, że da się pobrać więcej danych niż się powinno dać mimo, że dosłownie kilka tygodni temu wypięli na mnie tyłek? Teraz rozłączanie co 115MB - co to, darmowy internet jak z Aero2 z interwałem po którym następuje rozłączenie? Raczej nie. Z "uczciwości absolutnej" którą pewnie stosujesz na codzień bez względu na to czy ktoś traktuje cię poważnie czy jak zło konieczne w tym kraju w którym wszyscy cię mają w poważaniu od momentu kiedy im zapłacisz się dawno wyleczyłem.key pisze:Masz co najmniej dziwne podejscie do tematu uczciwosc...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak Kali krasc krowe to dobrze. Ale jak Kalemu krasc krowe- to zle.Maciek764 pisze:Tzn powiedz mi co dokładnie mi zarzucasz?
Skoro potrafiles zglosic jeden blad systemu, to wypadalo by zglosic i ten drugi - tak przynajmniej ja interpretuje uczciwosc.Maciek764 pisze:Może mam im jeszcze to kulturalnie zgłosić
Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
No właśnie. To samo można powiedzieć o twoim wielkim moralizowaniu. Jak oni mnie traktują miesiącami jak zło konieczne, mówiąc że nic nie da się zrobić, mimo że po interwencji UKE jednak się dało to dobrze. Ale jak ja nie zgłosiłem dziury w systemie to nagle jestem wielkim oszustem. Cieszę się, że dla ciebie wszystko jest czarne i białe. Ale dla mnie - oni są fair i nie zachowują się jak na placu zabaw - ja również jestem. Oni lecą typowo po polsku w kulki - ja się nie poczuwam żeby się specjalnie fatygować w podwyższaniu im przychodów.key pisze:Jak Kali krasc krowe to dobrze. Ale jak Kalemu krasc krowe- to zle.
- wojteks
- *** Administrator ***
Potem banował taki sprzęt w swojej sieci i po zabawie.krimar pisze:e miał sprzęt z nieznanym dla operatora imeiem
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Panowie, proszę akademickie dyskusje o moralności w naszym przepięknym Lechistanie przenieść na PW 

-
- Stały użytkownik forum
@Maciek764 możesz napisać do kogo dokładnie zgłosiłeś się w UKE ? Mam podobny problem z PLAY i zbywają mnie jak jakiegoś gówniarza.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Napisałem tu http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=text
A oni odpisali że przekazali sprawę lokalnej delegaturze UKE w Siemianowicach Śląskich.
A oni odpisali że przekazali sprawę lokalnej delegaturze UKE w Siemianowicach Śląskich.