Jak rozwiązać umowę z Orange.

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Takashi
Początkujący użytkownik forum

Jak rozwiązać umowę z Orange.

Post autor: Takashi »

Witam. Chciałem rozwiązać umowę na OFP. Chodzi konkretnie o to aby umowa się nie przedłużała tylko została rozwiązana z datą która jest na niej podana. Dzwoniłem w tej sprawie do BOK gdzie mi powiedzieli że trzeba się udać do salonu bo wypowiedzenie musi być na papierze. W najbliższym mnie salonie powiedziano mi że u nich nie mogę rozwiązać umowy tylko muszę jechać do salonu firmowego Orange/TP. Pojechałem więc do takiego salonu który znajduje się w oddalonym o ok. 30 km. mieście. Tam mi powiedziano że przychodzę "za wcześnie" i ich system komputerowy mojego wypowiedzenia nie przyjmie i żebym przyszedł około miesiąc przed końcem umowy. Do końca umowy pozostało mi 3 miesiące. Teraz dowiedziałem się że istnieje możliwość rozwiązania umowy listownie i chyba skorzystam z tej możliwości bo nie bardzo mi się chce jechać tyle kilometrów zwłaszcza że jestem osobą niepełnosprawną. Teraz pytanie do ludzi życzliwych: co mam napisać w takim wypowiedzeniu ( żeby to było wypowiedzenie a nie zerwanie bo za to jest kara) i na jaki adres wysłać list. Pozdrawiam.
fulo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Jak rozwiązać umowę z Orange.

Post autor: fulo »

co mam napisać w takim wypowiedzeniu
Tutaj jest wzór wypowiedzenia, poszukaj.
Sam korzystałem z niego.
Ostatnio zmieniony 2012-02-13, 18:40 przez fulo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damian05077
Stały użytkownik forum

Re: Jak rozwiązać umowę z Orange.

Post autor: Damian05077 »

Do końca umowy pozostało mi 3 miesiące
Rozwiązanie 3 miesiące przed to wydaje mi się że to będzie jako zerwanie tej umowy.
ODPOWIEDZ