Problem z połaczeniem PLAY.

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Piotrek111938
Użytkownik forum

Problem z połaczeniem PLAY.

Post autor: Piotrek111938 »

Witam, mam pewien problem z połączeniem się do internetu. Używam PLAY- abonament, płacę 49zł. Klientem tej sieci jestem już pond miesiąc. Nigdy nie miałem tego problemu, pojawił się gdy wymieniłem PC.
Gdy podłączam internet nie mam nawet nazwy sieci i ilości poziomu sygnału, więc nie mogę się połączyć. Aby zwiększyć zasięg używam anteny magnetycznej.

Przed chwilą włożyłem kartę do modemu z iplusa, działa normalnie. Także antena działa ponieważ gdy ją odłączę to mam 65% zasięgu, a z anteną około 98%.
Próbowałem od nowa wgrać sterowniki, a tamte usunąć dalej to samo.

System operacyjny: Widnows XP Home Ediction (SP3).
Modem: Huawei E173-U2.
Romek
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z połaczeniem PLAY.

Post autor: Romek »

Laptop czy PC ?
Sprawdź modem Play jeszcze na innym komputerze.
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Piotrek111938 więcej informacji daj. Modem zainstalował się prawidłowo? Używasz na tym samym USB co instalowałeś?
Piotrek111938
Użytkownik forum

Post autor: Piotrek111938 »

Dzwoniłem do BOK-u i uzyskałem informację że prawdopodobnie karta sim jest spalona- uszkodzona.

W poniedziałek lub wtorek przejdę się do salonu, tylko nie wiem czy ja jako niepełnoletni będę mógł wziąść nową kartę, oczywiście też jeżeli wezmę dokumenty rodzica który wziął na siebie.
ODPOWIEDZ