Problem z pakietem danych-Polsat cyfrowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z pakietem danych-Polsat cyfrowy
Witam serdecznie. Przepraszam, że piszę nie w tej rubryce co powinnam ale jestem jak dziecko we mgle. Nie korzystam na co dzień z takich forum. Już pisze o co mi chodzi: otóż posiadam Internet z cyfrowego Polsatu, mam pakiet 3Gb i do dwóch lat mi wystarczał na miesiąc, lecz jak im złożyłam rezygnację z kontynuowania umowy, zużyłam podobno 7,5Gb w miesiącu styczniu. Dodam , że korzystam tylko z gier na NK, Kurniku i Skype. Nic nie ściągam, nie oglądam filmów ani muzyki nie słucham na YT. W miesiącu listopadzie korzystałam ze Skypa 530 min. I transferu nie przekroczyłam, a w styczniu rozmawiałam 460min. Powiedzcie, czy to możliwe aby przy takim podstawowym korzystaniu z neta wykorzystać tyle Gb? Dodam, że umowa kończy mi się w marcu i już w lutym do 14 mam wykorzystane niby 4 Gb. (pytałam w informacji telefonicznej). Błagam pomóżcie!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Problem z pakietem danych-Polsat cyfrowy
Najlepiej zainstalować jakiś program do pomiaru ile danych wysłałaś i odebrałaś i będzie wszystko wiadomo czarno na biały.ula pisze: Powiedzcie, czy to możliwe aby przy takim podstawowym korzystaniu z neta wykorzystać tyle Gb?
Spis programów jest u nas w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A mi jeszcze przychodzi pytanie ula czasem z routera nie korzystasz?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
nie nie korzystam z rutera ,a ten program do pomiaru sciagnietych danych nie dziala w tyl,wiec nic mi z niego.Ja mam wrażenie ze cyfrowy polsat chce sie "odegrac" za to ze wypowiedzialam umowe.mnie sie po prostu wydaje ze przy takim podstawowym uzywaniu internetu nie moglam tyle nagle zurzyc jak zawsze wystarczalo mi spokojnie 3 gb.chcialabym wiedziec czy mam racje aby dochodzic swoich praw,bo rachunek mam ogromny za styczen.moj abonement to 50zl za 3 gb
[ Dodano: 2012-02-18, 16:59 ]
mi przychodzi jeszcze do glowy ze mogl tam u nich wystapic jakis blad systemu albo cos jesli chodzi o naliczenie mi transmisji danych ale numer modemu co prawda sie zgadza na fakturze
[ Dodano: 2012-02-18, 16:59 ]
mi przychodzi jeszcze do glowy ze mogl tam u nich wystapic jakis blad systemu albo cos jesli chodzi o naliczenie mi transmisji danych ale numer modemu co prawda sie zgadza na fakturze
-
Chodziło mi o to aby sprawdzić ile danych przez godzinę ściągasz przez poszczególny program i potem przeliczyć. Wyjdzie ile teoretycznie mogłaś zużyć.ula pisze:a ten program do pomiaru sciagnietych danych nie dziala w tyl
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
hmmm,ale teoretycznie to ja mam az dwuletnie doswiadczenie,bo zawsze zuzywalam mniej niz 3 gb,i nie wiem jak im udowodnic ze nie mozliwe jest abym nagle zuzyla 7,5 gb.nie chce byc skazana na tak duzy rachunek.korzystam z internetu caly czas praktycznie tak samo,wlasciwie to jak lezalam w szpitalu to non stop na necie siedzialam i nie przekroczylam transferu.nie rozumiem co moglo sie stac ze nagle mam taki rachunek.czy moj komputer nagle mogl sciagnac w miesiacu styczniu az tyle aktualizacji,i to mi nabilo gigabajtow??? nie wiem juz co moglo sie stac,albo sfiksofal system w CP.wy internauci spece moze wiecie ile mozna teorecznie nasciagac giga uzywajac "podstawowo" neta. 

-
Rozumiem. Myślałem, że krócej i problem jest w określeniu transferu.ula pisze:ale teoretycznie to ja mam az dwuletnie doswiadczenie,bo zawsze zuzywalam mniej niz 3 gb
Ciężkie będzie.ula pisze:i nie wiem jak im udowodnic ze nie mozliwe jest abym nagle zuzyla 7,5 gb

Też o tym pomyślałem, czy to przypadkiem nie jakieś aktualizacje do windowsa lub antywirusa? Ale chyba nie było tego aż 4,5GB.ula pisze:czy moj komputer nagle mogl sciagnac w miesiacu styczniu az tyle aktualizacji
A może masz jakiegoś trojana co pobiera jakieś dane?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
nawet mnie nie straszcie trojanem.mam podobno super antywirusa zamontowanego przez kolege nazywa sie ESET Smart Security.jestem coraz bardziej zalamana,bo wychodzi na to ze bede musiala to zaplacic ,a to niesprawiedliwe.Nigdy wiecej CP .nie tak sie traktuje wieloletniego klijenta(mam u nich telewizje ok 7 lat)a tu zero szacunku.ja wiem ze to sie rozchodzi o jeden marny rachunek ,ale jak ma sie przewlekla chorobe,drogie lekrstwa i mala rencinke to kazda zlotowka sie liczy 

-
Dobry antywirus, więc raczej nie powinno być problemu z trojanem.ula pisze:mam podobno super antywirusa zamontowanego przez kolege nazywa sie ESET Smart Security
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
moze ujme inaczej pytanie:czy zuzycie 7,5 giga to duzo i czy trzeba sie napocic zeby to zuzyc?porownajcie to zuzycie ze swoim uzywaniem internetu,ile zuzywacie i co robicie na tym necie. Czy jest mozliwe aby jakis spec(haker czy ktos taki) umial sprawdzic ile ja faktycznie zuzylam aby sie odwolac .
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Oj nie ma z tym, żadnego problemu. To jest raptem trochę ponad 200MB dziennie. To wystarczy trochę zdjęć pooglądać. A jeśli się nie ma dobrego filtra reklam to parę kilkadziesiąt reklam we flashu i po zabawie. Z resztą choćby sama strona wp kila MB zajmuje. Wystarczyło, ze zaczęłaś grać w jakąś bardziej transferożerną grę na portalu, który wymieniłaś i po zawodach.ula pisze:to duzo i czy trzeba sie napocic zeby to zuzyc?
Sprawdzenie transferu po fakcie raczej niemożliwe jest.
-
o dzieki to juz rozumiem mniej wiecej.a po czym poznac ze gra jest jka to ujales tranferozerna????
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej zainstalować sobie coś do monitorowania transferu.
-
a jak powiem w jakie gry gralam a w jwkie zaczelam grac w styczniu to potrafi mi ktos ocenic czy ta nowa gra jest ciagnaca wiecej transferu???bo jak faktycznie ta nowa gra naciagla mi ten transfer to juz sie nie bede odwolywac od tej faktury tylko ja zaplace i kwita.( noralnie gralam w wiejskie zycie i zlote piaski na NK, ale w styczniu zaprzestalam tych gier i zaczelam grac wkraine magi i swiat zwierzat tez na NK)i jak oceniacie pozeranie transferu przez te moje nowe gry???
-
A nie lepiej zrobić tak jak radzi krystianb, czy jak ja radziłem wcześniej?ula pisze:a jak powiem w jakie gry gralam a w jwkie zaczelam grac w styczniu to potrafi mi ktos ocenic czy ta nowa gra jest ciagnaca wiecej transferu?
Zainstaluj program do monitorowania transferu i sprawdź grając godzinę ile transferu zużyjesz (dla każdej gry osobno). Potem przemnóż przez tle, ile godzin w miesiącu grasz i będziesz wiedziała ile to mogło transferu zużyć.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
ja nie umiem nic sciagac ,nic nie sciagalam nigdy,dlatego tu zapytalam .myslalam ze potraficie ocenic ile gra sciaga patrzac na jej parametry albo cos tam.no nic.to dziekuje za pomoc.klaniam sie.pa
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
ula w taki sposób to się nie dogadamy. Temat zamykam bo my sobie a Ty sobie.