Miejsce w Windowsie gdzie są pokazane modemy

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Miejsce w Windowsie gdzie są pokazane modemy

Post autor: Maciek764 »

Mam prośbę. Mam Windows 7, przez mojego kompa przewinęło się ostatnio kilka modemów i telefonów, dodatkowo różne porty USB tworzą osobne modemy typu Huawei Mobile Connect #2 więc mam tych modemów w systemie już sporo a kiedyś udało mi się znaleźć miejsce gdzie była ich lista i można je było usunąć. Teraz jednak nie mogę jej znaleźć, może dlatego że mam angielskiego Windowsa :P Pomoże ktoś?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Miejsce w Windowsie gdzie są pokazane modemy

Post autor: Jaco »

Maciek764 pisze: Teraz jednak nie mogę jej znaleźć, może dlatego że mam angielskiego Windowsa
Wejdź do menadżera urządzeń i je usuń lub urządzenia i drukarki. Tam też można usunąć.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Jaco pisze:Wejdź do menadżera urządzeń i je usuń lub urządzenia i drukarki. Tam też można usunąć.
Problem w tym, że one wyświetlają tylko podłączone urządzenia. A ja do większości urządzeń dostępu nie mam.
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

Maciek764 pisze: kiedyś udało mi się znaleźć miejsce gdzie była ich lista i można je było usunąć.
A może ty taką listę widziałeś w rejestrze systemowym?
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Panel Sterowania->Modemy (czy coś z modemami, nie pamiętam, jak to się nazywa).
Awatar użytkownika
Jaco

Start/Panel sterowania/Telefon i Modem (ikona telefonu)/tu podajesz swoją lokalizację, nr kierunkowy,nr operatora (111111) klikasz ok i później zakładka Modemy.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Jaco pisze:Start/Panel sterowania/Telefon i Modem (ikona telefonu)/tu podajesz swoją lokalizację, nr kierunkowy,nr operatora (111111) klikasz ok i później zakładka Modemy.
No właśnie o to mi chodziło :padam: Wchodziłem tam, ale myślałem, że tam się tylko kierunkowy podaje ;) Dzięki.

Ewentualnie jest jeszcze sposób, ale dotyczy on wszystkich ukrytych (nie podpiętych do kompa) urządzeń - odpalić SET DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1 & START DEVMGMT.MSC
Awatar użytkownika
Jaco

Przy okazji sam sobie trochę tam wyczyściłem bo jak widać sporo tego tam już było. :hyhy:
ODPOWIEDZ