Witam
jestem tu nowy i nie bardzo oriętuje się czy w dobry dział wstawiam topic za co z góry przepraszam.
moim problemem jest to że :
posiadam laptopa Asus F5N (Karta Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter)
to tego laptopa za pomocą kabla USB podłączam telefon (nie wiem czy to istotne SE k800i) i w tym momencie mam internet w laptopie .
chodzi mi o aplikacje (ponieważ mój tablet [Larc FreeMe 70.2] nie widzi sieci typu AD-HOC) dzięki której będę mógł bez problemów wysyłać wi-fi z laptopa na tablet
Bądź jak załatwić owy "ruter-modem?" w którym można zainstalować kartę sim z tzw "pakietem internetowym"
Próbowałem aplikacji "Virtual Router" lecz jest to aplikacja typu "podaj dalej z większą siłą"
próbowałem aplikacji "Connectify" (Wersje które testowałem "2.1 , 3.25 + patch")
no i tak . owszem dało rade ale na kilka sekund . ciągle byłem połączony uzyskałem ip na tablet ale po chwili mnie rozłączało. niestety ale nie dało rady
staram się wypróbować program "Bzeek" le tutaj jest problem z rejestracją (nie przychodząc mi link z aktywacją chociaż próbowałem 50 razy)
Gdyby Ktoś mógł by mi pomóc był bym bardzo wdzięczny
Telefon > Laptop > Wifi > Tablet
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: Telefon > Laptop > Wifi > Tablet
Virtual Router 0.9 próbowałeś? Bo to nie jest podaj dalej z większą siła. Aby podać dalej z większą siła musiałbys mieć dwie karty WLAN.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa