Witam
Od jakiś dwóch miesięcy mam problem z netem mieszkam w Starej Grabownicy blisko Dud i do tej pory miałem zasięg cdma w miarę możliwości. Mam modem Antdata ADU-770WA i Orange Business Everywhere. Od jakiegoś czasu zasięg się strasznie gubi. Raz jest raz nie ma. Jak jestem w Ostrowi Maz to jest zasięg hsdpa, u mnie tylko gprs i czasami cdma. Interwencje w bok nic nie dały, twierdzą, że jest ok. Zakupiłem więc antenę http://allegro.pl/super-zestaw-3g-do-an ... 24920.html stąd tylko z kablem 13 m. Dzisiaj ją zainstalowałem i niestety na niewiele się to zdało, gdyż zasięgu hsdpa dalej nie mam, a cmda jest jak ma kaprys. do stacji bazowej w Ostrowi Maz mam około 5 km. Sprzedawca na allegro kazał ustawić antenę na Ostrów, tak zrobiłem, jest ona około 10 m na ziemią, zamontowana na kominie Próbowałem sprawdzać zasięg przy pomocy programu "miernik gsm" ale nie reaguje. Zastanawiam się na tym czy nie mam uszkodzonego modemu.
Bardzo proszę o pomoc
[problem] Internet mobilny/cmda Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: [problem] Internet mobilny/cmda Orange
Przede wszystkim masz słabej jakości antenę i za dużo kabla.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: [problem] Internet mobilny/cmda Orange
Sprawdź czy z zasilaczem sieciowym też Ci gubi sygnał, miałem te same problemy tylko że już jest wszystko w normie.