Jaki internet w Holandii wybrać? - na kartę SIM
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki internet w Holandii wybrać? - na kartę SIM
Witam,
Jaki operator w Holandii jest najlepszy do internetu na kartę SIM?. Strony Holenderskiego t-mobile wiele mi nie mówią....
Czy wykupując starter T-mobile w PL nie muszę używać roamingu?
Jaki operator w Holandii jest najlepszy do internetu na kartę SIM?. Strony Holenderskiego t-mobile wiele mi nie mówią....
Czy wykupując starter T-mobile w PL nie muszę używać roamingu?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jaki internet w Holandii wybrać? - na kartę SIM
Kup karte operatora, ktory bedzie mial zasieg na miejscu. Ten bedzie najlepszy.
T-Mobile naliczy sobie roaming.
T-Mobile naliczy sobie roaming.
Nie pomagam na PW.
-
dużo wyniesie ten roaming w przypadku Holandii?.
i czy to się opłaca czy lepiej na miejscu kupić w nl?
i czy to się opłaca czy lepiej na miejscu kupić w nl?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jest dokladnie napisane w warunkach umowy, ktora podpisales. Chyba nie oczekujesz ze ktos za ciebie ja przeczyta?piotr3161 pisze:dużo wyniesie ten roaming w przypadku Holandii?
Za ciebie nikt nie policzy. Czasami sie oplaca, czasami nie.piotr3161 pisze: czy to się opłaca czy lepiej na miejscu kupić w nl?
Nie pomagam na PW.
-
ja nie podpisałem umowy. Pytałem czy opłaca się kupić sim w PL do NL 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Powiedz mi, skad ma to ktokolwiek poza toba wiedziec?
Za 100 kb danych w roamingu placisz 20...90 groszy, w zaleznosci od twojej taryfy. Starter kosztuje 10..30 €, do tego ewentualnie koszty modemu. Policz sobie na podstawie twoich potrzeb, co tobie sie bardziej oplaca.
Za 100 kb danych w roamingu placisz 20...90 groszy, w zaleznosci od twojej taryfy. Starter kosztuje 10..30 €, do tego ewentualnie koszty modemu. Policz sobie na podstawie twoich potrzeb, co tobie sie bardziej oplaca.
Nie pomagam na PW.
-
ja się pytam o ofertę na kartę SIM. Nie na modem.... chodzi o sim np vodafone albo t-mobile. Tylko te strony holenderskie nawet trudno translator tłumaczy i nie wiem jak to wychodzi ;/? proszę o pomoc! 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A ta karte SIM w berecik z antenka wsadzisz? Uwierz, kiepski bedziesz mial odbior.piotr3161 pisze:ja się pytam o ofertę na kartę SIM
Modem juz masz? Jakie czestotliwosci obsluguje?
Tu masz zestawienie wszystkich operatorow.nie wiem jak to wychodzi
Gdybys nie wiedzial:
http://www.bellen.com/mobiel-internette ... -tarieven/
MB -> MegaByte
€ -> Euro, okolo 4,1PLN
Reszte sam musisz policzyc.
Nie pomagam na PW.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przejdź się Piotrek do salonu T-mobile, mają tam specjalną kartę prepaid z dosyć charakterystycznym systemem rozliczeniowym, płacisz tam pare euro dziennie i korzystasz w ramach tej opłaty bezproblemowo z netu.
Niezapomnij wziąć ze sobą paszportu bo bez tego nie dostaniesz tej karty sim, choć jest to zwykły prepaid ale takie są tam zasady, rejestrują cię jednorazowo.
Niezapomnij wziąć ze sobą paszportu bo bez tego nie dostaniesz tej karty sim, choć jest to zwykły prepaid ale takie są tam zasady, rejestrują cię jednorazowo.
-
Witamhubert pisze:Przejdź się Piotrek do salonu T-mobile, mają tam specjalną kartę prepaid z dosyć charakterystycznym systemem rozliczeniowym, płacisz tam pare euro dziennie i korzystasz w ramach tej opłaty bezproblemowo z netu.
Czy mógłbys trochę szczegółowiej opowiedzieć o tych kartach . Niedługo wyjeżdam do Holandii i szukam jakiś kart prepaid do telefonu - mam Samsung Galaxy II S .
Jeżeli możesz to proszę o cene startówki , ewentyalne doładowanie - internetu bede używał do skype , sprawdzić pocztę i troche poprzeglądac strony .
Jakiego operatora najlepiej wybrac i jak to załatwic - z językiem nie mam problemów
-
witam tydzie temu przyjechalem do holadi mam oecie sim lycamobile , wyzej zalozylem temat jak wykupic jakis pakiet , z tego co wiem to 300mega jest darmowe po pierwszym doladowaiu karty za 10 euro , przy sciagaiu mialem trasfer 200 kiloajtow a sekude, telefou uzywam jako modemu