Strzałka witam was znowu. Od poprzedniego czasu kupiłem sobie internet LTE i mam go parę dni. Nie wiem czemu nie mogę się połączyć z LTE pisze jak wchodzę to połączyć z LTE są 4 kreski , a tu puff nie ma pisze 3G i są 2 kreski . Chciał bym sie zorientować to wina mojego zamieszkania.(Mieszkam 2 Km od Nadajnika i obstawiam z 10 osób co ma LTE)
Mozę to wina tego ze nie jestem na liście tych co maja LTE nw za bardzo ;p . Proszę o szybkie info
Czy zawsze internet musi zadawac taki bol
Nie jesli masz dobry
Po pierwsze to pisz poprawnie i tak,aby można Cię było zrozumieć,po drugie to że mieszkasz 2km od nadajnika to fajnie,ale to jest HSPA+ jako UMTS900 wiec o LTE możesz tylko pomarzyć.
I to tyle w tym temacie-daj sobie na sztywno tylko UMTS,a i tak obstawiam,że modem będzie Ci się łączyć w UMTS ale na MHz bo to coś ma pierwszeństwo,przed UMTS900,bo UMTS900 działa tylko wtedy gdy nie ma zasięgu UMTS2100.
[ Dodano: 2012-03-12, 22:14 ]
Znaczy okresl się od jakiego typu nadajnika masz 2km czy aero2 czy plusa
i tylko jeden nadajnik Aero 2, za to aż 3 Plusa na UMTS2100, co raczej lepiej wrózy szybszemu transferowi z sieci Plusa niz z Aero2, ale bez przetestowania się nie obejdzie
aby stwierdzic, z jakiego nadajnika będzie lepiej.
Wiesz, sprzedawca mógł powiedzieć nawet że w Rawiczu jest baza kosmitów. Na przyszłość bardziej ufaj kolegom i koleżankom z bez-kabli.pl niż sprzedawcom.
i Rawicza w nim nie ma,
w wykazie sa zarówno pracujące juz nadajniki, jak i planowane.
Także nawet nie ma Rawicza w planach na LTE, przynajmniej na dziś.
kmy pisze:to wytłumacz koledze dlaczego nie ma LTE, bo ja bardziej wierzę w UKE jak w mapy Plusa czy Polsatu
A od kiedy UKE prowadzi bazę działających nadajników komórkowych? Bo ja takiej nie widziałem. A powyżej to link do pozwoleń radiowych. A to, że ktoś ma pozwolenie na budowę, to nie znaczy, że już ma gotową willę.