witam
tak jak w temacie
czy ktoś zna działającą metodę
próbowałem tej samej co dla e585 ale nie działa dc unlocker nie widzi portu diagnostic (na e585 mialem to samo ale zczytal EFS) tutaj wyskakuje i na win7 i na xp ze jakis soft pewnie blokuje port, moze ktos ma pomysl jak zainstalowac 3g application interface?
E586 usuwanie simloka, jest jakaś darmowa metoda?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: E586 usuwanie simloka, jest jakaś darmowa metoda?
Witam.
Koledzy mam ten sam problem. Jest recepta ?
Koledzy mam ten sam problem. Jest recepta ?
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Jest możliwość odblokowania kodem. Przez dc unlocker, tak jak napisał ja.michal. Sposób działa też na e585, e586, e587. Korzystając z tej wersji dc-unlocker trzeba wybrać model np e303, ale nie robi to różnicy bo kod będzie pasował.
Sposób działa. Właśnie odblokowałem jeden taki modem.
Sposób działa. Właśnie odblokowałem jeden taki modem.
-
- Użytkownik forum
Właśnie dc unlockerzy dali możliwość za darmo odblokowania dla nowych modeli z innym algorytmem, ale nie wiem czy dalej działa myślisz ze to obejscie:
- wpisanie innego modelu przy generowanie kodu na pdst imei zadziala, w sumie dla komputera żadna różnica chyba ze mają jakaś tablicę weryfikująca modele z imei (sam w to wątpię) tylko żeby generowal właściwe
Możesz wrzucić link do tego postu ja.michal dałem szukanie po autorze ale za dużo mi wyskoczyło żeby od razu trafić
- wpisanie innego modelu przy generowanie kodu na pdst imei zadziala, w sumie dla komputera żadna różnica chyba ze mają jakaś tablicę weryfikująca modele z imei (sam w to wątpię) tylko żeby generowal właściwe

Możesz wrzucić link do tego postu ja.michal dałem szukanie po autorze ale za dużo mi wyskoczyło żeby od razu trafić
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Sposób działa na e586, przecież napisałem, że odblokowałem modem tym sposobem.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=34879
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=34879