Mam pewnien problem, mianowicie:
Mieszkam w malej miejscowosci, a na neostrade czekam od kilku lat. Skorzystalem wiec z opcji radiowego dostepu do internetu (antena paraboliczna), nie chodzi mi to jednak zbyt dobrze. Jako ze moi dostawcy byli u mnie nieraz i kombinowali jak polepszyc jakosc ciagle wszelkie proby konczyly sie fiaskiem. Zastanawiam sie wiec czy problem problem moze rozwiazac przelaczenie kabla do innej karty sieciowej (tak sie sklada, ze mam dwie integry: NVIDIA nForce Networking Controller i Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller.) ... Obecnie korzystam z Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller, oczywiscie druga karta jest wylaczona, wiec nie ma mozliwosci konfliku albo czegos podobnego.
Opcje w karcie sa ustawione nastepujaco:
801.1p oblsuga - wl
Adres sieciowy - nieobecne (nic nie ustawilem)
Funkcje budzenia - wyl
Jumbo Frames - wyl
Kontrola przep. dan. - wl
L.buf.nad.- 256
L.buf.odb.- 256
Mkas.IRQ na sek. - 5000
Mod.przerwania - wl
podsumowanie spr.sprzetu - wyl
segmentacja tcp - wyl
szybkosc i dupleks - 100mbps pelen dupleks
uaktywnienie z wylaczenia - wyl
zapisywanie kom. o stat - zadne
Staram sie miec zawsze najnowsze sterowniki. Moj system operacyjny to WinXP pro, firewall z sp2 mam wylaczony, poniewaz korzystam z Gdata AVK Internet Security. Posiadam takze ad-aware, skany na wirusy i podobne robie bardzo czesto, wiec wykluczam mozliwosc posiadania czegos zlosliwego na dysku.
Ah.. No i predkosc mojego lacza - 640kb/s
Nie korzystam z zadnych programow p2p, jedynie co sciagam to pojedyncze pliki typu patche, pdfy, czasami jakis filmik (zeby nie bylo ze zbok jestem

Cos jeszcze podac?:)
PS. Przez jakis czas bylo ok, a potem coz... Zamieszczac obrazka nie bede, poniewaz w tej chwili ledwo co na strony wchodze. Powiem tylko, ze kiedy pisze te slowa utraty pakietow sa dosc czeste, z jedna wieksza przerwa (ok.12 utraconych pod rzad)...