Cyfrowy polsat Modem HUAWEI E367
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Cyfrowy polsat Modem HUAWEI E367
Od jakiegoś czasu hmm? Miesiąca złamało mi się gniazdo w modemie na antenie... Jednak patrząc na zasięg powinno być 60% [O.O]. Sprawa jest tragiczna, "Upłynął limit czasu żądania, ping 3tys. download przerywa strony sie zacinają podczas ładowania, rozłącza sie".
O dziwo do BOK- u dzwoniłem i mówiła babka, że wszystko ok. W ORANGE 10% ZASIĘGU JEDZIE Z PINGIEM 80 BEZ SKOKÓW I BEZ GUBIENIA PAKIETÓW! To jest chore, jakiś problem może być? Da sie wymienić to gniazdko .. ?
O dziwo do BOK- u dzwoniłem i mówiła babka, że wszystko ok. W ORANGE 10% ZASIĘGU JEDZIE Z PINGIEM 80 BEZ SKOKÓW I BEZ GUBIENIA PAKIETÓW! To jest chore, jakiś problem może być? Da sie wymienić to gniazdko .. ?
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Cyfrowy polsat Modem HUAWEI E367
Kup sobie nowy modem Huawei E3131 za zł z Play i po kłopocie,takich rzeczy się nie naprawia jak są ułamane,a na przyszłość zrób sobie modem na kabelku lub hubie USB i i nie będzie wpadki.
-
tylko ze to cos sie ułamało od wkładania
bo mi to od poczatku wypadało
[ Dodano: 2012-03-20, 22:27 ]
ALE POWIEDZ CZEMU NA ORANGE DZIALA NA CYFROWYM 60 % ZASIEGU NIE!?
[ Dodano: 2012-03-20, 23:15 ]
I jeszcze jedno. Mam pyt jest taka opcja żeby antenę wlutować na stałe ? tak zeby to jakoś zwiększyło zasięg? Mi nie zalezy na wyglądzie wazny by dzialalo. Mam specjalistę do takich spraw obok siebie więc się pytam czy można w tym modemie
bo mi to od poczatku wypadało
[ Dodano: 2012-03-20, 22:27 ]
ALE POWIEDZ CZEMU NA ORANGE DZIALA NA CYFROWYM 60 % ZASIEGU NIE!?
[ Dodano: 2012-03-20, 23:15 ]
I jeszcze jedno. Mam pyt jest taka opcja żeby antenę wlutować na stałe ? tak zeby to jakoś zwiększyło zasięg? Mi nie zalezy na wyglądzie wazny by dzialalo. Mam specjalistę do takich spraw obok siebie więc się pytam czy można w tym modemie
-
- Mistrz bezprzewodowy
jak masz specjaliste, to co sie pytaszdawid1314t pisze:Mam specjalistę do takich spraw obok siebie

jak jest gniazdo, to zawsze możesz je usunąć i wlutować kabelek, z tym, że płytki drukowane w dzisiejszych urządzeniach, zwłaszcza tak zminiaturyzowanych, są to z reguły druki wielowarstwowe, i zwykłą lutownicą nic tam nie zrobisz, potrzebny jest dobry sprzęt do lutowania takich druków i duże doświadczenie elektronika, ale generalnie tak, jest to mozliwedawid1314t pisze:opcja żeby antenę wlutować na stałe
-
Chodzi o specjalistę do lutowania / Elektonik. To co z tym zasiegiem 60 % i ciągłymi gubieniami pakietów ?
-
modem jak masz na gwarancji to wymienią gniazdo albo modem na nowy
- wojteks
- *** Administrator ***
Uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji.pikopako pisze:jak masz na gwarancji to wymienią gniazdo albo modem na nowy
Nie pomagam na PW!
-
w tym przypadku podlegają, gniazda są narażone na uszkodzenia podczas odłączania anteny dlatego serwis CCS je wymienia. Pracuję w branży i jest to najczęstsza usterka z jaką modemy idą do serwisu.
-
Wymienili mi więc jednak można, mam nadzieje, że ta wiadomość się komuś przyda w przyszłości