Internet bezprzewodowy Warszawa Wola

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Emik
Początkujący użytkownik forum

Internet bezprzewodowy Warszawa Wola

Post autor: Emik »

Witajcie,
chciałem się powitać, a zarazem mam pytanie. Zmieniłem sobie stancję i teraz mieszkam na skrzyżowaniu Aleji prymasa tysiąclecia z okopową w Warszawie. W domu mam łącze telefoniczne, jednak niewykorzystywane. Jeżeli zamówiłbym sobie internet z tp, płaciłbym dodatkowo do rachunku 30 zł za podtrzymanie łącza. Czy w danej okolicy są jakieś sieci Wifi, radiowe, lub inne, na których nie byłoby limitów a prędkość wynosiłaby 10-20mb/s do ceny 80zł?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Internet bezprzewodowy Warszawa Wola

Post autor: Jo_gurt »

Emik, a kablówki tam nie masz?
Emik
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Emik »

Upc podłączyć nie mogę, ponieważ kable ma rozłożone dopiero od bloku obok, nie dysponuje własną siecią akurat w moim bloku. Mam do dyspozycji neozdradę albo netię, tylko przy wyborze netii miałbym 12 mega w umowie na okres 24 miesięcy za cenę 89 zł po doliczeniu opłat za podtrzymanie łącza telefonicznego, a za 10 mega z neozdrady musiałbym płacić 99,57 więc trochę lipa, ponieważ przyzwyczaiłem się, że za 20 mega internetu płacę maksymalnie 70 zł. Napisałem do Netfali, ponieważ może mają zasięg, ale nie odpisali mi jeszcze, szukałem innych sieci tam, ale nie znalazłem :(.

[ Dodano: 2012-03-23, 01:50 ]
Blok to akurat Al. Prymasa Tysiąclecia 145/149 więc możecie sami sprawdzić :>
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

20Mbps zapewne jeszcze bez limitu nie da się tego zrobić po radiu za 80zł. Może za 800/mc ktoś by Cie podłączył. Lepiej dobrze rozejrzyj się po korytarzu, powinny być wlepki od sieci kablowych które są w budynku.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Nie wierzę, że w światowej Warszafce nie ma w bloku absolutnie żadnej TVK.
ODPOWIEDZ