Witam otóż mam taki problem...mam internet od niedawna w play- i niestety tylko na górze w domu łapie sygnał-minimalnie na dole zaś wcale...
Chciałbym zrobić coś w stylu antena jakaś yagi czy coś+ router jakiś z usb...
Antenę zawieszę na dworze-kabel podciągnę do domu podepnę pod router w router w miejsce usb wsadzę modem play. czy takie coś jest możliwe?
Jeżeli tak prosiłbym o jakieś informacje na temat tego jak dobrą komponenty
Pozdrawiam i proszę o pomoc
[ Dodano: 2012-04-05, 19:25 ]
Naprawdę nikt nie może pomóc?
Znalazłem coś takiego :
http://allegro.pl/router-mr3420-mocna-a ... 29945.html
Tylko że ta antena chyba nie ma pasma 900 i nie działa to wszystko w 4g...
Zastanawiam się właśnie nad routerem TL-MR3420 tp-linka...-tylko że nie wiem jaką antenę do niego dokupić...
Brak zasięgu w domu play- antena + router?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Brak zasięgu w domu play- antena + router?
Sory, że głupio pytam ale gdzie sprawdzić jakie pasmo jest odbierane( żeby antenę dobrać z odpowiednim) wiem tylko że na zewnątrz było hspa+...
I jeszcze z jaką końcówką- z jakim konektorem powinienem szukać anteny( zewnętrznej) do tego modemu Huawei E353S-2
Mieszkam na ulicy Biała Podlaska, Kosynierów - jak sprawdzam na mapce zasięgu internetu mobilnego playa to widzę ze i 900 jest i 2100 ale chyba 2100 więcej dookoła...- proszę o pomoc
I jeszcze z jaką końcówką- z jakim konektorem powinienem szukać anteny( zewnętrznej) do tego modemu Huawei E353S-2
Mieszkam na ulicy Biała Podlaska, Kosynierów - jak sprawdzam na mapce zasięgu internetu mobilnego playa to widzę ze i 900 jest i 2100 ale chyba 2100 więcej dookoła...- proszę o pomoc