Problem z modemem Huawei 173u-2

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
worciu
Początkujący użytkownik forum

Problem z modemem Huawei 173u-2

Post autor: worciu »

Witam,

Kupiłem w promocji Play modem wymieniony w temacie, po czym dowiedziałem się o istnieniu Aero2. Kiedy mi przyszła karta sim postanowiłem zmienić firmware, żeby mi działało Aero2 no i działał przez godzinę czasu po czym pojechałem do miejscowości w której pracuję tam już nie działał i nie dało się uruchomić także internetu z Play jak to pierwotnie robiłem. Pomyślałem że to kwestia zasięgu. Ale po powrocie do domu już nie działał korzystałem z top_net info, mobile partner (wtedy co mi działało aero2 to pamiętam że to było na aplikacji z Play). Wyskakuje mi często na top_netinfo błąd 720. Gdym wiedział że będę miał takie problemy to nie instalowałbym innego firware no ale cóż zrobiłem to na swoją odpowiedzialność. Czy ktoś miał podobne problemy czy da się coś z tym zrobić. Zaznaczam, że jestem laikiem w tych sprawach, dla mnie mobilny internet to nowość. Korzystam z WinXP.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Problem z modemem Huawei 173u-2

Post autor: ja.michal »

worciu, zasięg Playa masz?
Zmieniłeś ustawienia z APN darmowy na APN w Play czyli internet?
worciu

tak zasięg z play mam zarówno w domu jak i w miejscowości gdzie pracuje. APN zmienialem i ogolnie probowalem roznych kombinacji w ustawieniach w top_netinfo zajelo mi to troche czasu i nic. jeszcze jutro sprobuje zmienic zeby sie upewnic bo nie mam teraz tej karty sim z play
worciu

Problem dotyczył błędu dial-up 720 prawdopodobnie pojawiał się przez to że mam laptopa marki Lenovo. Rozwiązanie znalazłem poprzez wygooglowanie nazwy błędu
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

worciu możesz dać dla potomnych rozwiązanie?
worciu

jak dla mnie to tym artykule dosyć łopatologicznie to napisano

http://lukaszkula.blogspot.com/2009/12/ ... modem.html
ODPOWIEDZ