Jaki telefon Dual sim?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Jaki telefon Dual sim?
Witam,
Jaki polecacie telefon dual sim, ale musi obsługiwać 3G. Ma być użytkowany również jako modem za granicą (dlatego dual). No i może nie koniecznie taki z wyższych półek...
Jaki polecacie telefon dual sim, ale musi obsługiwać 3G. Ma być użytkowany również jako modem za granicą (dlatego dual). No i może nie koniecznie taki z wyższych półek...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jaki telefon Dual sim?
Jeśli ma być nie z wyższych półek, z 3G i do tego dual to będzie ciężko. Praktycznie wszystkie dualne aparaty to GSM. Jeśli jest 3G to tylko dla pierwszej karty SIM.
Nie taniej i prościej najprostszy modem na USB kupić? Wydatek nawet nie 100zł. Jeśli chodzi o dzwonienie to raczej odpada (chodź są modemy, które to potrafią), ale obieranie i wysyłanie wiadomości SMS przez aplikację to nie problem.
Nie taniej i prościej najprostszy modem na USB kupić? Wydatek nawet nie 100zł. Jeśli chodzi o dzwonienie to raczej odpada (chodź są modemy, które to potrafią), ale obieranie i wysyłanie wiadomości SMS przez aplikację to nie problem.
-
- Stały użytkownik forum
Właśnie problem polega na tym, że nie bardzo może być modem. Ma to być telefon dla mojego męża, który jest kierowcą. Ma on polski numer, słuzbowy polski numer, służbowy francuski numer i teraz wziłą fransuki abonament na telefon i inetrnet... Jak widać telefonów cała masa... i chcielibyśmy dopasować mu taki telefon, do którego włozyłby swoja polską kartę i francuską (telefon + internet) i żeby nie przekładać ciągle karty z telefonu do modemu szukamy telefonu który będzie jednocześcnie modemem. Zastanawiamy się nad samsungiem B7722 jednak jakby było coś jeszcze godne polecenia (i może chociaż troszkę tańsze) byłoby fajnie...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak napisałem, ciężko będzie z telefonem dual SIM, który może sprawnie za modem robić. 
Rozumiem, że może działać tylko pierwsza karta po 3G?
Coś co ma dual SIM i 3G.
General Mobile DST3G Cool (nie widzę na allegro)
Glofiish DX900 (nie widzę na allegro)
Emgeton Enzo (jakieś 650zł)
Samsung B7722 (400-620zł) - to sama podałaś i chyba najtańsze
To tak na szybko i nie wiem jak się te telefony spisują.
Jak ktoś ma większe doświadczenie z dual SIM to niech pisze.

Rozumiem, że może działać tylko pierwsza karta po 3G?
Coś co ma dual SIM i 3G.
General Mobile DST3G Cool (nie widzę na allegro)
Glofiish DX900 (nie widzę na allegro)
Emgeton Enzo (jakieś 650zł)
Samsung B7722 (400-620zł) - to sama podałaś i chyba najtańsze
To tak na szybko i nie wiem jak się te telefony spisują.
Jak ktoś ma większe doświadczenie z dual SIM to niech pisze.

-
- Stały użytkownik forum
znalazłam taki GIGABYTE G1310, czy jest czegoś warty???
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Spełnia Twoje wymogi. Tak czy inaczej 3G jest na pierwszej karcie SIM.
Plus taki, że ma 3G na 900 i 2100MHz. 3G 900 MHz robi się coraz bardziej popularne w Europie, a szczególnie poza terenami zabudowanymi. Oczywiście 2100MHz to powszechnie obowiązujący standard.
Sieć 3G na 900/2100MHz ma we Francji Orange France i Free Mobile.
Plus taki, że ma 3G na 900 i 2100MHz. 3G 900 MHz robi się coraz bardziej popularne w Europie, a szczególnie poza terenami zabudowanymi. Oczywiście 2100MHz to powszechnie obowiązujący standard.

Sieć 3G na 900/2100MHz ma we Francji Orange France i Free Mobile.