Axesstel MV410 - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Axesstel MV410 - problem
Na początku wszystkich serdecznie witam bo to mój pierwszy temat na tym forum. Od razu przejdę do problemu. Otóż moja dziewczyna ma internet z Orange a dokładnie OFP. Posiada urządzenie Axesstel mv410. Od kiedy pamiętam był problem z łączeniem po uśpieniu. Jak się nie korzystało to usypiał połączenie, a jak się chciało wejść w netu to trzeba było zresetować go bo nie mógł się połączyć. Jakoś się z tym żyło ale przyszedł kolejny problem. Router strasznie szaleje. Raz jest po chwili nie ma. i tak w kółko. Czasami jest tak, że przez dłuższą chwilę internet działa ok, a po chwili wgl nie można go ruszyć nawet przez resety itd. Zdarza się, że czasami router dziwnie świszczy. Co najśmieszniejsze pod koniec stycznia przedłużali umowę i mogli wziąć nowy router ale kto by pomyślał, że chwile po przedłużeniu obecny padnie. Pojechaliśmy z tym routerem do salonu orange. Powiedziano nam, że gwarancja już się skończyła i proponują taki sam nowy za 700zł... Na allegro widziałem pare sztuk takich samych ale są też wersje MV500/MV510. I tutaj kilka pytań: Router do uratowania czy zamawiać nowy? Jeżeli nowy to który? Taki jak mają czy wersje 500/510? A może istnieje jakaś alternatywa tzn. jakiś router z wifi działający z usługą OFP? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź 

- witoj
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Axesstel MV410 - problem
To należało na gwarancji zgłosić, teraz pozostaje kupić na aledrogo z zastrzeżeniem że ma być dobry z gwarancją i bez tej usterki .700zł ..to się nie kupujehubercik018 pisze:Jak się nie korzystało to usypiał połączenie, a jak się chciało wejść w netu to trzeba było zresetować go

A po następnym przedłużeniu brać nowy .
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... ring=MV410
Ostatnio zmieniony 2012-04-26, 11:24 przez witoj, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A to czasem nie zasilacz? Od jego wymiany zaczął bym próby odratowania, jeśli nie zasilacz to prawdopodobnie pada przetwornica w routerze, elektronik bez problemu z naprawą sobie powinien poradzić.hubercik018 pisze:Zdarza się, że czasami router dziwnie świszczy.
[ Dodano: 2012-04-26, 12:25 ]
witoj Post wnoszący bardzo dużą wartość merytoryczną, gratuluję.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Problem usypiania, gubienia sygnału przez w/w modem był kilka razy opisywany na forum -poszukaj. Miałem jakis czas temu podobny przypadek. Przy bardzo dobrym sygnale modem nagle gubił sygnał/ zasypiał... Wymieniłem na inny - odtąd zero problemów. Może spróbuj (jeśli masz taka możliwość) sprawdzić jak działa modem z kartą jakiegoś znajomego w twojej lokalizacji. Sprawdźcie też zasilacz tak jak kol. wyżej napisał.
Używane modemy mv410 można kupić na allegro już powyżej 120 PLN. Przed zakupem warto zapytać o kwestię gubienia sygnału. Pozdrawiam
Używane modemy mv410 można kupić na allegro już powyżej 120 PLN. Przed zakupem warto zapytać o kwestię gubienia sygnału. Pozdrawiam

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Mi najpierw w ramach gwarancji serwis wymienił na inny egz MV410 i nadal było to samo. Dopiero wymiana w ramach niezgodności towaru z umową (bo jak zgłaszałem drugi egz w ramach gwarancji to serwis odesłał,że usterki niby nie wykryto) na MV411 zażegnało problem gubienia sygnału.
- deejaymg
- Stały użytkownik forum
x2bdkacz pisze:Mi najpierw w ramach gwarancji serwis wymienił na inny egz MV410 i nadal było to samo. Dopiero wymiana w ramach niezgodności towaru z umową (bo jak zgłaszałem drugi egz w ramach gwarancji to serwis odesłał,że usterki niby nie wykryto) na MV411 zażegnało problem gubienia sygnału.
Potrzebujesz pomocy? Napisz PW.
-
- Obserwowany
700zł? Oni sobie jaja robią? Jak chcesz ten ruter to mam w świetnym stanie, sprawny z tej samej usługi (teraz mam Nordisk, o niebo lepszy, a ten ruter się do niego nie nadaje) za 1/4 tej ceny, pisz na PW.