Przetestowanie routera Axesstel MV410 Orange w Białymstoku
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Przetestowanie routera Axesstel MV410 Orange w Białymstoku
Witam,
Mam internet na abonament Orange Free 39 i otrzymałem od operatora kartę dualną SIM/R-UIM. Chciałbym korzystać z tego na wsi, gdzie modem HSPA łapie tylko EDGE. Na infolinii orange konsultant mi powiedział, że mogę się łączyć przez CDMA w moim planie taryfowym, ale jak zapytałem o sprzęt to powiedział, żebym kupił modem AnyData 635WA. Powiedziałem konsultantowi, że wolałbym router axesstel, żeby po WiFi sygnał puścić na 2 komputery i smartfon, a on na to że ten router działa tylko w CDMA, a ja mam kartę dualną i nie będzie to chodzić. Wydaje mi się to nielogiczne. Na forum znaleźć można posty, gdzie ludzie potwierdzają działanie kart dualnych Orange Free z tym routerem. Ale ponieważ za router z wysyłką trzeba dać minimum 150 złotych poszukuję osób z Białegostoku, które mają Axesstel MV410 z Orange i byłyby skłonne za zgrzewkę piwa spotkać się i przetestować czy to chodziłoby z moją kartą SIM/R-UIM.
Mam internet na abonament Orange Free 39 i otrzymałem od operatora kartę dualną SIM/R-UIM. Chciałbym korzystać z tego na wsi, gdzie modem HSPA łapie tylko EDGE. Na infolinii orange konsultant mi powiedział, że mogę się łączyć przez CDMA w moim planie taryfowym, ale jak zapytałem o sprzęt to powiedział, żebym kupił modem AnyData 635WA. Powiedziałem konsultantowi, że wolałbym router axesstel, żeby po WiFi sygnał puścić na 2 komputery i smartfon, a on na to że ten router działa tylko w CDMA, a ja mam kartę dualną i nie będzie to chodzić. Wydaje mi się to nielogiczne. Na forum znaleźć można posty, gdzie ludzie potwierdzają działanie kart dualnych Orange Free z tym routerem. Ale ponieważ za router z wysyłką trzeba dać minimum 150 złotych poszukuję osób z Białegostoku, które mają Axesstel MV410 z Orange i byłyby skłonne za zgrzewkę piwa spotkać się i przetestować czy to chodziłoby z moją kartą SIM/R-UIM.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Przetestowanie routera Axesstel MV410 Orange w Białymstoku
Coś niedokształocana ta obsługa techniczna orange...
Mi powiedzieli że mojego routeru nie da się podłączyc pod windows 7, a to nie prawda.
Niektórzy ludzie kupują ten OF lub OFP tylko po to żeby mieć dobrą łaczność WiFi.
Więc lepiej sie nie sugeruj tym co mówią pracownicy orange
Mi powiedzieli że mojego routeru nie da się podłączyc pod windows 7, a to nie prawda.
Niektórzy ludzie kupują ten OF lub OFP tylko po to żeby mieć dobrą łaczność WiFi.
Więc lepiej sie nie sugeruj tym co mówią pracownicy orange
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Any ma ten plus, że jest dualna chociaz na forum pojawiały się informację o wadliwych modelach gdzie modem wytrzymywał krótki czas na połączeniu GSM i juz nie chciał współpracowac w tym paśmie.stefanek81 pisze:AnyData 635WA. Powiedziałem konsultantowi, że wolałbym router axesste
- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja mam Buissnes Everywhere za 59zl,do tego mam karte dualną od Orange i wszystko dziala w Axesstelu bez problemu. U ciebie tez bedzie dzialac.
Kup router na Allegro i wszystko bedzie OK. Nawet jesli nie bedzie dzialac, co jest niemozliwe to go znowu sprzedaż. To chodliwy sprzet wiec nie bedzie problemu.
Kup router na Allegro i wszystko bedzie OK. Nawet jesli nie bedzie dzialac, co jest niemozliwe to go znowu sprzedaż. To chodliwy sprzet wiec nie bedzie problemu.
-
- Początkujący użytkownik forum
Router już mam i testuję. Faktycznie łączy się i działa, ale <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> prędkość jest bardzo słaba. Testuję <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> w centrum Białegostoku i myślałem, że w dużym mieście to będzie hulać, a na wsi to gorzej. Powiedzcie czy to jest kwestia anten, tzn. bez zewnętrznej nie da rady to dobrze działać?
-
- Stały użytkownik forum
Ja mam do nadajnika ok 9 km i mam antenę zewnętrzna i działa lepiej z anteną zewnętrzną
kobrasek
- witoj
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Z reguły jest odwrotnie bo nadajniki Orange CDMA są raczej na obrzeżach miast rzadko w centrum.stefanek81 pisze: myślałem, że w dużym mieście to będzie hulać, a na wsi to gorzej.