Przetestowanie routera Axesstel MV410 Orange w Białymstoku

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
stefanek81
Początkujący użytkownik forum

Przetestowanie routera Axesstel MV410 Orange w Białymstoku

Post autor: stefanek81 »

Witam,

Mam internet na abonament Orange Free 39 i otrzymałem od operatora kartę dualną SIM/R-UIM. Chciałbym korzystać z tego na wsi, gdzie modem HSPA łapie tylko EDGE. Na infolinii orange konsultant mi powiedział, że mogę się łączyć przez CDMA w moim planie taryfowym, ale jak zapytałem o sprzęt to powiedział, żebym kupił modem AnyData 635WA. Powiedziałem konsultantowi, że wolałbym router axesstel, żeby po WiFi sygnał puścić na 2 komputery i smartfon, a on na to że ten router działa tylko w CDMA, a ja mam kartę dualną i nie będzie to chodzić. Wydaje mi się to nielogiczne. Na forum znaleźć można posty, gdzie ludzie potwierdzają działanie kart dualnych Orange Free z tym routerem. Ale ponieważ za router z wysyłką trzeba dać minimum 150 złotych poszukuję osób z Białegostoku, które mają Axesstel MV410 z Orange i byłyby skłonne za zgrzewkę piwa spotkać się i przetestować czy to chodziłoby z moją kartą SIM/R-UIM.
Rudder
Stały użytkownik forum

Re: Przetestowanie routera Axesstel MV410 Orange w Białymstoku

Post autor: Rudder »

Coś niedokształocana ta obsługa techniczna orange...
Mi powiedzieli że mojego routeru nie da się podłączyc pod windows 7, a to nie prawda.
Niektórzy ludzie kupują ten OF lub OFP tylko po to żeby mieć dobrą łaczność WiFi.
Więc lepiej sie nie sugeruj tym co mówią pracownicy orange
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

stefanek81 pisze:AnyData 635WA. Powiedziałem konsultantowi, że wolałbym router axesste
Any ma ten plus, że jest dualna chociaz na forum pojawiały się informację o wadliwych modelach gdzie modem wytrzymywał krótki czas na połączeniu GSM i juz nie chciał współpracowac w tym paśmie.
Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Brylant19 »

Ja mam Buissnes Everywhere za 59zl,do tego mam karte dualną od Orange i wszystko dziala w Axesstelu bez problemu. U ciebie tez bedzie dzialac.

Kup router na Allegro i wszystko bedzie OK. Nawet jesli nie bedzie dzialac, co jest niemozliwe to go znowu sprzedaż. To chodliwy sprzet wiec nie bedzie problemu.
stefanek81
Początkujący użytkownik forum

Post autor: stefanek81 »

Router już mam i testuję. Faktycznie łączy się i działa, ale <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> prędkość jest bardzo słaba. Testuję <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> w centrum Białegostoku i myślałem, że w dużym mieście to będzie hulać, a na wsi to gorzej. Powiedzcie czy to jest kwestia anten, tzn. bez zewnętrznej nie da rady to dobrze działać?
kobrasek
Stały użytkownik forum

Post autor: kobrasek »

Ja mam do nadajnika ok 9 km i mam antenę zewnętrzna i działa lepiej z anteną zewnętrzną
kobrasek
Awatar użytkownika
witoj
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: witoj »

stefanek81 pisze: myślałem, że w dużym mieście to będzie hulać, a na wsi to gorzej.
Z reguły jest odwrotnie bo nadajniki Orange CDMA są raczej na obrzeżach miast rzadko w centrum.
ODPOWIEDZ