Witam. Mam takie pytanie. Czy w mojej odległości od BTS'a mogę liczyć na szybki internet przy maks. prędkości modemu 21.6Mb/s ? W kierunku BTS'a mam jeszcze pare budynków. Mieszkam na przedostatnim piętrze 4 piętrowego budynku.
Pytania:
1. Jaką prędkość będzie przy modemie Huawei E352u1 bez anteny ?
2. Czy kupić antenę?
http://iv.pl/images/36079363661461981276.jpg
Czy internet będzie szybki czy antenę kupić?
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czy internet będzie szybki czy antenę kupić?
Ostatnio zmieniony 2012-05-03, 09:34 przez Jemo, łącznie zmieniany 1 raz.
KabelBW: 52Mb/s download / 2.5 Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Czy internet będzie szybki czy antenę kupić?
To co napisałeś to jeden wielki bełkot.
Nikt Ci nie zagwarantuje prędkości,bo w umowie masz napisane magiczne do...
Podaj lepiej jaka to odległość jest od tego nadajnika,oraz jak wysokie bloki są po drodze do Ciebie.
Mieszkasz na 3piętrze,a bloki maja pewnie 4piętra co skutecznie to tłumi.
Musisz zobaczyć telefonem czy masz zasięg 3G plusa a później modemem za pomocą top net info jaki dokładnie masz sygnał z jednej strony domu i z drugiej.
[ Dodano: 2012-05-03, 13:41 ]
I wg mnie nie ma takiego modemu jak Huawei E352u1 bo wujek google nic nie pokazał.
Antenę się kupuje wtedy jak nie ma wcale zasięgu lub jest i zrywa połączenie.
Antena Ci minimalnie pomoże ale jeśli po drodze są bloki i drzewa to się w to nie pakuj.
Jeszcze jedno poczytaj parę innych postów jak pytać i co napisać byś wiedział jak się wypowiedzieć by nam było łatwiej Ci pomóc.
Nikt Ci nie zagwarantuje prędkości,bo w umowie masz napisane magiczne do...
Podaj lepiej jaka to odległość jest od tego nadajnika,oraz jak wysokie bloki są po drodze do Ciebie.
Mieszkasz na 3piętrze,a bloki maja pewnie 4piętra co skutecznie to tłumi.
Musisz zobaczyć telefonem czy masz zasięg 3G plusa a później modemem za pomocą top net info jaki dokładnie masz sygnał z jednej strony domu i z drugiej.
[ Dodano: 2012-05-03, 13:41 ]
I wg mnie nie ma takiego modemu jak Huawei E352u1 bo wujek google nic nie pokazał.
Antenę się kupuje wtedy jak nie ma wcale zasięgu lub jest i zrywa połączenie.
Antena Ci minimalnie pomoże ale jeśli po drodze są bloki i drzewa to się w to nie pakuj.
Jeszcze jedno poczytaj parę innych postów jak pytać i co napisać byś wiedział jak się wypowiedzieć by nam było łatwiej Ci pomóc.