problemy z internetem orange cdma
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problemy z internetem orange cdma
Witam, od razu przejdę do rzeczy. Mój problem polega na tym, że od 3 dni zasięg z -80 spadł mi do -114 z niewiadomych mi przyczyn. Używam anteny kierunkowej, która się nie przesunęła, więc nadal jest odpowiednio ustawiona, tak jak wtedy gdy było -80. Używam routera MV411R. Próbowałem z anteną kierunkową, bez anteny kierunkowej wszystkie możliwe kombinacje, resetowałem router, wyciągałem i przecierałem kartę r-uim. W bok wykręcają się niby tym że tu nie powinienem mieć zasięgu i że za to nie odpowiadają, gdzie jakiś pajac od nich łaził po wsi i rozdawał ulotki, ponadto 2 moich kolegów ma ten sam internet, są oni ode mnie w odległości 100m jeden w jedną i drugi w drugą stronę od mojego domu. U nich internet działa bez zmian. Przed tą utratą zasięgu była burza, lecz wszystko miałem wyłączone i poodłączane. Wracając do tego bok to pytałem czy nie mają jakiejś awarii w przekaźniku na który mam skierowaną antenę, mówili że nic się nie dzieje, ponagliłem konsultanta i powiedział że zgłosi jeszcze raz bardziej szczegółowo z uwzględnieniem tego jak internet działał wcześniej a jak działa teraz, z prędkości ok. 250kB/s spadła do hmmm 10? od razu mówie że limit nie jest wyczerpany jakby chciał ktoś o to zapytać. Zgłosiłem to do nich, ale chciałem się też zwrócić do użytkowników forum, ponieważ oni pewnie mają tysiace takich spraw i moją mogą potraktować powierzchownie.