informacja od Orange po 3 latach umowy!

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hs
Początkujący użytkownik forum

informacja od Orange po 3 latach umowy!

Post autor: hs »

Po trzech latach korzystania z Orange Freedom Pro i zgłaszania problemów z internetem dostałem taką informację od wspaniałego operatora: "Podana lokalizacja znajduje się pomiędzy dwoma sektorami CDMA. Oznacza to, iż jest to miejsce o najsłabszym zasięgu co może być odczuwane zwłaszcza wewnątrz budynku i skutkować częstymi utratami zasięgu." Czy ta firma poważnie traktuje swoich klientów ?
luk@sz
Początkujący użytkownik forum

Re: informacja od Orange po 3 latach umowy!

Post autor: luk@sz »

Heh maja gdzies klientów ja też rezygnuje po trzech latach z freedom pro kiedyś płaciłem za internet i tel. 130 zł miesięcznie, a teraz na szczeście zostanie mi juz tylko jeden abonament za 25 zł kiedys jak powiedziałem kolesiowi w salonie że orange nie robi nic zeby zatrzymac klientów i daja jakies marne ofert to koles odp. że jakos tyle milionów klientów jest zadowolonych i nie narzeka :/ żenada.
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

Pamiętam czasy kiedy Play tak robiło, Era, teraz Orange....
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
centrix23
Stały użytkownik forum

Post autor: centrix23 »

Jeżeli chodzi o kontakt z BOK Orange, to załatwiałem kilka spraw poprzez e-mail i póki co się nie zawiodłem. Ino zwrotne otrzymywałem w przeciągu 2-3 dni od zgłoszenia. Nigdy nie było problemu z załatwieniem jakiejś sprawy itp. Jakość usługi OFP w mojej lokalizacji też na dobrym poziomie, niezmiennie już od ponad 3 lat... :cfaniak:
Nalewka
Stały użytkownik forum

Post autor: Nalewka »

A u nas dobre połączenie było do wczoraj, kiedy to modem służbowy przestał należeć do mojej firmy i sieć z minuty na minutę jakby siadła :(

Co oznacza, że 1) nie czekają na koniec miesiaca czy kontraktu, 2) orange może ustawiać połączenie każdego klienta jak tylko chce, ręcznie, a nie automatycznie.

I niech nie gadają, ze nagle we wtorek po południu wszyscy przyjechali pod BTS i się podłączyli do "mojego" nadajnika :P
modem ADU 635WA - Orange + anteny ATK 10 i 20 / router Zalip CDW530 + Konektor antenowy FME/AnyDATA
albo
Axesstel 610 + antena ATK + jakaś ładna przełączka :)
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: trybun »

hs pisze: "Podana lokalizacja znajduje się pomiędzy dwoma sektorami CDMA. Oznacza to, iż jest to miejsce o najsłabszym zasięgu co może być odczuwane zwłaszcza wewnątrz budynku i skutkować częstymi utratami zasięgu." Czy ta firma poważnie traktuje swoich klientów ?
Tak konkretnie to o co masz pretensje? Są miejsca o słabszym i mocniejszym zasięgu, tak jest w każdej sieć.
ODPOWIEDZ