Hej.
Możecie mi polecić jakąś przejściówkę do modemu E398? Będę kupował samą przejściówkę więc kwestie dostawy (żeby nie kosztowała 20 zł) też są ważne.
I druga sprawa - działam na antence plusa - net chodzi całkiem nieźle 25% zasięgu i to się utrzymuje ale raz łapie UTMS raz HSDPA, a czasami HSPA+.
Zależy mi oczywiście na HSPA+, szukałem w opcjach top_netinfo jakiegoś "wymuszacza" ale nie znalazłem.
Jest na to jakiś sposób?
Pozdrawiam.
Wymuszanie HSPA+ / przejściówka do modemu E398
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Wymuszanie HSPA+ / przejściówka do modemu E398
Łapiesz się na różne technologie bo to norma, bo to przydziela operator. Jeżeli nie generujesz żadnego ruchu, to zrzucony zostajesz do UMTS. HSPA+/HSDPA czy jeszcze inne jest też zależne od tego, jaki priorytet masz u operatora. Masz raczej słaby sygnał, więc i niższy priorytet (CSQ czy jakoś tak). Jeżeli chcesz się utrzymać w danej technologii to puść ping np. na wp.pl w tle.
OBE>POnK>OF>Margonet NET+BDI
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Wymuszanie HSPA+ / przejściówka do modemu E398
Priorytet nie ma to nic do rzeczy.Markadiusz pisze:HSPA+/HSDPA czy jeszcze inne jest też zależne od tego, jaki priorytet masz u operatora.
HSDPA to pewnie stacja UMTS2100 Plusa a HSPA+ UMTS900 Aero2 (lub tez inna stacja 2100).