Planet WRT-414 jak ustawić tryb "universal repeater&quo

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Heisenberg
Początkujący użytkownik forum

Planet WRT-414 jak ustawić tryb "universal repeater&quo

Post autor: Heisenberg »

Witam wszytkich miłośników wifi :) jest to mój pierwszy post na forum.

Posiadam router Planet WRT-414 i chciałbym go wykorzystać jako repeater.Tu zaczyna się problem.
Za nic nie mogę tego dokonać.Wchodzę w zakładkę wireles,basic settings,mode ustawiam na "universal repeater"
po czym zatwierdzam zmiany.Pojawia mi się opcja "site survey" w której wybieram sieć którą chcę "wzmocnić".Wyskakuje komunikat
"change root AP succesfull",czyli w porządku.

W LAN mam wyłączone DHCP,oraz adres IP ustawiłem o 1 większy niż IP APeka sieci której chce powielić zasięg

w WAN próbowałem ustawiać wszystkie tryby po kolei, "ethernet","wireless isp ap enabled",wireless isp ap disabled"

Niestety jakoklwiek bym nie ustawił to po wybraniu trybu universal repeater i restarcie planeta nic nie działa w dodatku tracę z nim łączność
przestaje rozgłaszać ssid.Nie można połączyć się też przez kabel :( Pomaga tylko reset.
ODPOWIEDZ