Jak rozszeżyć działanie sieci wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak rozszeżyć działanie sieci wifi
Witam.Panowie bardzo proszę o konkretną odpowiedź bo żadnych przydatnych informacji nie mogę znaleźć.Chodzi o to że mam Neostradę i dwa stacjonarne komputery i dwa laptopy mam połączone przez wifi do routera.Niech ktoś mi powie co muszę kupić by rozszerzyć zasięg wifi do miejsc gdzie router mi nie sięga.Chodzi mi o jakieś urządzenie które będzie połączone z routerem przez wifi.Nie interesują mnie żadne kable.Wszędzie gdzie czytam to pisze że muszę połączyć np AP kablem z routerem lub jakiś repeater tez kablem z routerem.Przecież to jest bez sensu.Czy nie da się przez wifi połączyć AP by rozszerzyć zasięg sieci?? Co powiecie o takim urządzeniu TP-LINK TL-WA730RE czy przez wifi da się go połączyć z routerem??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak rozszeżyć działanie sieci wifi
Po co 2x to samo?
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ht=#402214
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ht=#402214
- wojteks
- *** Administrator ***
Da się, Ovislink G.Duo albo np. Ovislink WL5460APv2 w trybie Uniwersal Repaeater. Trybów repeater nie polecam, zmniejszają istotnie wydajność sieci WiFi.hudy pisze:Czy nie da się przez wifi połączyć AP by rozszerzyć zasięg sieci?
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Jeszcze jak by ktoś w tamtym temacie odpowiedział to by było fajnie.Tamtego urządzenia nie kupiłem bo podobno się nie nadaje ale ten Tp-Link który podałem wyżej może będzie lepszy dlatego pytam.Tamten temat chciałem usunąć ale się nie dało a przy próbie zmiany treści wyskakują jakieś błędy dlatego napisałem nowy temat...
[ Dodano: 2012-05-31, 21:41 ]
A taki Tp-Link nie będzie działał?? Nie ma takich samych funkcji jak te AP które podałeś??
[ Dodano: 2012-05-31, 21:41 ]
A taki Tp-Link nie będzie działał?? Nie ma takich samych funkcji jak te AP które podałeś??